Din ve Ahlak Kabusu | " /> Din ve Ahlak Kabusu | "/>

En Sıcak Konular

Din ve Ahlak Kabusu

18 Nisan 2008 12:26 tsi
Din ve Ahlak Kabusu Yer bir lisenin biyoloji labaratuvarı. Ortam karanlık. Ekranda siyahlar içinde bir Azrail tasviri. Sabah namazını kılmadan ölmüş ve kefenlenmiş bir çocuk Cehenneme gitmek için sırasının gelmesini bekliyor. Ve bu bir din dersi...

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Yakar’ın, görevli olduğu lisenin biyoloji laboratuarında öğrencilere ölümü anlatan CD’yi izlettirdiği iddia edildi. Bir kız öğrencinin durumu velisine anlatması üzerine olayı öğrenen okul müdürü, öğretmen hakkında soruşturma başlattı

Gaziantep'te bulunan Hasan Ali Yücel Lisesi’nin biyoloji laboratuarında sinevizyon aracılığıyla izlettirilen 35 dakikalık CD öğrencilerin çoğunda korku ve paniğe neden oldu. Tamamen Azrail ve ölüm konulu filmi izleyen kızının uyuyamadığını belirten bir velinin şikâyeti ile ortaya çıkan olayla ilgili olarak okul müdürü Ömer Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Fatma Y. hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

TEHDİTKÂR AZRAİL Filmde kötü alışkanlıkları olan, namaz kılmayan ve bu konuda babasının uyarılarını dinlemeyen bir gencin canını almaya giden Azrail'in çeşitli surelerden verdiği örneklerle insanoğlunun nasıl cezalandırıldığını gösteriliyor. Gencin canını alan Azrail’in tehditkâr bir melek olarak gösterildiği ölüm konulu CD’de, babasının namaz kılmasını istediği genç namaz kılmadan uyur. Gencin yanına giden ölüm meleği ise yaptıklarını anlatarak gencin öleceğini söyler ve canını alır. Bir sonraki sahnede de canı alınan genç sorgulanır ve kabir azabı çeker.

Aksiyon filmlerini aratmayan efekt ve görüntülerle süslenen film karanlık bir ortamda öğrencilere izlettirildi. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında olmaması rağmen, çocukların ve gençlerin ruh sağlığını, gelişimini olumsuz etkileyecek birçok sahnenin yer aldığı filmde, İslam dini tam bir ceza ve korku dini olarak lanse edildi.

ÖĞRETMENE SORUŞTURMA Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer yaşanan bu durumun üzerine kararlılıkla gideceklerini açıkladı. Gaziantep’te bulunan Dinçer’in 35 dakikalık CD’den örnek aldığı ve Ankara’ya döndüğünde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Hasan Ali Yücel Lisesi Müdürü Ömer Demir ise konu hakkında bilgisi bulunduğu belirterek, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Y. hakkında gerekli disiplin soruşturmasının başlatıldığını söyledi. İzlettirilen CD’yle ilgili olarak öğrencilerin ifadelerine de başvuracaklarını açıklayan okul müdürü Demir, “Çocukların seyrettiği CD’yi bende izledim ve her saniyesi korku dolu. Durumun ne kadar ciddi olduğunun farkındayım. Konuyla ilgili üzerime düşen görevi tam olarak yerine getireceğim” dedi.

"KIZIM HALEN KORKUYOR" T.K. adlı öğrenci velisi İnci K. okul müdürlüğüne başvurarak konuyu aktarmak istemesi olayı daha da farklı boyutlara taşıdı. Okul müdürü Ömer Demir’in konuyla ilgilenmediğini ve kendileriyle dalga geçtiğini ifade eden İnci K, “İki hafta önce okul salonunda izlettirilen CD’nin içeriği oldukça dehşet verici. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Y, CD’den haberinin olmadığını söylüyor. Kızım akşamları tek başına yatamıyor. Bu çağda nasıl olurda bu tür görüntüler okullarımızda gösterilir anlayabilmiş değilim. Konuyla ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyorum” dedi.

"TEHDİT EDİLDİM" Hasan Ali Yücel Lisesi 11 Fen Sınıfı öğrencisi T.K.’nın annesi İnci K, kızının durumu üzerine görüşme talebinde bulunduğu rehber öğretmen tarafından tehdit edildiğini öne sürerek şöyle konuştu: “Konuyla ilgili herhangi bir şikâyette bulunursam öğretmenlerine sahip çıkacaklarını bizzat rehber öğretmen kendisi söyledi. Bizimle ilgilenmeyen rehber öğretmen olası şikâyette, okuldan iki öğrenci ayarlanarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Y'nin savunulacağını söyledi.”
Taraf



Bu haber 2,553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,881 µs