çok kızdıracak bir karar! | " /> çok kızdıracak bir karar! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ı çok kızdıracak bir karar!

18 Nisan 2008 11:40 tsi
Erdoğan'ı çok kızdıracak bir karar! Yargıtay 4. Hukuk Dairesi çok tartışılacak bir karar imza attı. Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Başbakan Erdoğan hakkında çok sert sözler sarfetmişti. Erdoğan, Mumcu aleyhine dava açtı... Yargıtay da bu kararı verdi...

YARGITAY'DAN, "BAŞBAKAN'A 'SAHTEKAR, HIRSIZ VE AÇGÖZLÜ' DEMEK ELEŞTİRİDİR" KARARI

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun partisinin eski grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı sert eleştiriler nedeniyle Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği 10 bin YTL manevi tazminat kararını bozdu.

Başbakan Erdoğan, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Mumcu'nun 2006 yılında partisinin grup toplantısındaki sözleri nedeniyle avukatı aracılığıyla Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.

Mumcu, dava açılmasına neden olan konuşmasında şunları söylemişti:

"Benim milletime söyleyeceğim şey şu: Biran önce hükümetten kurtulmamız gerekiyor. Çünkü bu hükümet kendisinden önce kurulan bozuk düzenin bir parçası oldu. Bozuk düzenin bekçisi oldu. Onlar, diğer imtiyazlı kesimler lehine hizmet ederken biraz kendilerine, kendi çevrelerine ve kendi siyasi hesaplarına avanta çıkarmanın peşindeydiler dört sene boyunca. Bunu da bir güzel yaptılar. Onlar bunu yaparken çok net söylüyorum; çalar çırparken biz feryat ettiğimiz zaman, bu memleketin bir çok insanı vatandaşımız kardeşimiz diyor ki; bunlar muhafazakarlardır. Ben diyorum ki bunlar muhafazakar falan değil sahtekar. Muhafazakarlık soylu işi. 57 trilyon lirayı arkadaşlara usulü ile hani kılıfını hazırlayarak vermenin yolunu meslek edindirme kursları bulmuşlar. Yalan! Gözlerinin içine baka baka konuşuyorum… Aldığınız, götürdüğünüz, çaldığınız ne varsa sizin olsun, milletin mukeddasatına dokunmayın…"

Başbakan Erdoğan'ın avukatı, Mumcu'nun yaptığı konuşma ile Başbakan Erdoğan'ı, ‘sahtekar olmakla, kendi çevresine avanta vermekle, hırsızlık yapmakla, çalıp çırpmakla ve açgözlülükle' suçladığını iddia edip manevi tazminat talebiyle dava açtı. Mahkeme, Mumcu'yu, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle 10 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

-YARGITAY, MUMCU'NUN SÖZLERİNİ ‘SERT ELEŞTİRİ' OLARAK YORUMLADI-

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozarak davanın reddedilmesi gerektiğine oybirliğiyle karar verdi. Kararda şöyle denildi:

"Davalı Erkan Mumcu, muhalefet partilerinden biri olan Anavatan Partisi Genel Başkanı olarak grup toplantısında ülke ekonomisi ve siyasi gündem ile ilgili değerlendirmeler yapmış ve dava konusu ifadelerde bulunmuştur. Tarafların kimlikleri ve siyasi yapıları dikkate alındığında parti grup toplantısında yapılmış olması gözetildiğinde siyasi nitelikli sert bir eleştiri olduğu, hukuka aykırılık unsuru taşımadığı sonucuna varılmalıdır. Davanın tümden reddi gerekirken kısmen kabulüne karar verilmiş olması bozmayı gerektirmiştir."

Haber 10



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,190 µs