En Sıcak Konular

23 Nisan'da kim nerede olmayacak

18 Nisan 2008 09:44 tsi
Abdullah Gül'ün 23 Nisan yemeğine Baykal dışında Komutanlar da katılmayacak. Komutanlar Toptan'ın resepsiyonunda da yok. Baykal'ın katılmama gerekçesi bakın ne?

CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 23 Nisan’daki davetine olumsuz yanıt vermeye hazırlanıyor. Henüz Çankaya Köşkü’ne, davete katılıp katılmayacağı konusunda resmi bir cevap vermeyen Baykal, kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, “davete katılmayacağı” mesajını verdi. Baykal’ın yakın çalışma arkadaşlarına, “Cumhurbaşkanı durduk yere bizi Köşk’e öğle yemeğine çağırıyor. Hangi amaçla bunu yapıyor belli değil. Gül cumhurbaşkanı olduğunda ’ulusal ve kritik konularda Köşk’e çıkarım’demiştim. ’Türkiye’nin ulusal güvenliği ve terör gibi kritik konularda zirve ihtiyacı olursa çıkarım’demiştim. Şu anda böyle bir durum yok. Davetin gündemi bile yok” dediği öğrenildi. Baykal’ın, Gül’ün davetine katılmama gerekçelerinden birinin de DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile aynı masada oturmak istememesi olduğu öne sürüldü.

Sezer katılacak

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer gazetecilerinin sorusu üzerine, “Henüz programıma bakmadım, davetiye geldi ama henüz görmedim. Ama katılırım diye düşünüyorum” dedi.

Komutanlar da 23 Nisan Resepsiyonu’na katılmayacak

CUMHURBAŞKANI Gül’ün Köşk’te vereceği yemek daveti dolayısıyla gözlerin çevrildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının bir bölümünde komutanlar yer almayacaklar. Edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ile Kuvvet Komutanları, Birinci Meclis’te düzenlenen törene ve Meclis Tören Salonu’nda gerçekleştirilecek kutlamaları kabul törenine gidecekler. Komutanlar, geçen yılın aksine bu sefer özel gündemle toplanacak Genel Kurulu’nu izlemeyecekler, ayrıca Meclis Başkanı Toptan ile eşi Samia Hanım’ın ev sahipliği yapacağı 23 Nisan resepsiyona da katılmayacaklar. Komutanlar, geçen yıl Birinci Meclis’teki kutlamalara ve Meclis Tören Salonu’ndaki kutlamalara katılmıştı.

Vatan
 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs