korunma yöntemleri | " /> korunma yöntemleri | "/>

En Sıcak Konular

İşte bel ağrısından korunma yöntemleri

18 Nisan 2008 09:10 tsi
İşte bel ağrısından korunma yöntemleri Yürüyebilir, oturabilir, yükleri kaldırabilir, eğilebilir, çalışabilir, oyun oynayabilir ve uyuyabilirsiniz. Ancak, bel problemleri yaşamınızı birçok yönden etkiliyebilir. Toplumda yaygın olarak görülen bel ağrısından nasıl korunuruz?

Yürüyebilir, oturabilir, yükleri kaldırabilir, eğilebilir, çalışabilir, oyun oynayabilir ve uyuyabilirsiniz. Ancak, bel problemleri yaşamınızı birçok yönden etkiliyebilir. Ağrınız olabilir, Zaman kaybedersiniz, harcamalarınız artar, rahatsızlık duyarsınız, Yetersiz ve güçsüz hissedersiniz.

Kimler etkilenir

Erişkinlerin yaklaşık %80'i, hayatlarının bir döneminde bel problemi yaşamıştır; bu durum toplumda yaygın olarak görülmektedir. Kadın, erkek, genç, yaşlı, masa başı iş yapan veya işçi ayırt etmeksizin herkes etkilenebilir. Mesleki nedenlerle oluşan binlerce bel incinmesi için her yıl milyarlarca harcanır. Bel problemleri, küçük zorlanmalar, burkulmalar veya incinmeleri içine alan çok çeşitli nedenlerden ötürü başlayabilirler. Omurganın normal yaşlanma süreci de bel ağrısına neden olabilmektedir. Bel incinmelerini önlemek, onları düzeltmekten çok daha kolaydır. Nasıl bir sistemdir Sırtınızda

Bulunanlar:

OMURGA

-Bağlarla birbirine bağlanmış olan 33 kemik (omurga). Üstteki 24 omur, yastık görevi yapan disklerle birbirinden ayrılır. Omurganız, pek çok ayrı kemikten (omurlar), lastik kıvamında şok emicilerden (diskler) ve omurun arkasındaki küçük eklemlerden (faset eklemler) meydana gelir. Omurlar, kuyruk sokumu kemiğinizden kafatasınızın tabanına dek birbiri üzerine dizilmiş şekilde dururlar. Omurlar, omuriliğinizi saran ve koruyan bir yapı oluştururlar. Diskler, omurlar arasında mesafe yaratırlar. Lastik kıvamında bir dış katmana ve yumuşak, jöle kıvamlı bir merkeze sahiptirler; böylece şok emici olarak görev yapabilirler. Bağ olarak adlandırılan fibröz doku bantları ile beraber faset eklemler, omurları ve diskleri bir arada tutarlar; ancak omurganın eğilip bükülmesine izin verecek kadar da esnektirler.

BEL iNCiNMELERiNi ÖNLEMEK KOLAY

OMURİLİK -Yaklaşık 46cm uzunluğunda ve 1,27cm kalınlığında bir sinir kablosudur. Omurilik, boyun seviyesinin altındaki tüm etkinlikleri denetler.

SİNİRLER -Omurilikten çıkan 31 çift sinir. Bunlar beyne bilgi gönderir ve kaslara da emir verirler. Omurilik, sinir sisteminizin anayoludur. Spinal sinirler tüm vücudunuzdaki kas ve dokulara hizmet etmek için omurilikten, her bir omurun arasından çıkarlar.

KASLAR -Tüm yönlere hareketi sağlayan 400 adet kas. Kaslar kemiklere yaklaşık olarak 1000 adet tendonla bağlıdırlar. Tendonlar, sırt kaslarınızı omurganıza bağlarlar. Sırt kaslarınız omurganızı destekler ve sizin ayağa kalkıp hareket edebilmenizi sağlarlar. Sırt kaslarınız, vücut ağırlığınızı ve taşıdığınız yükleri desteklemeye de yararlar.

 Bugün



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs