En Sıcak Konular

Oran'ın AK Parti planı

18 Nisan 2008 08:31 tsi
CHP Genel Başkan adayı Umut Oran, 2011 yılında AK Parti'nin hangi koltuğa oturtacaklarını açıkladı

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak 32. Olağan Kurultayı'nda genel başkan adayı olacağını açıklayan, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, ''CHP, Türkiye'ye için iktidar olmak zorundadır. 2011 yılında mutlaka ama mutlaka AK Parti'yi muhalefet koltuğuna oturtmalıyız'' dedi.

Şanlıurfa'ya gelen Oran, CHP il teşkilatında yaptığı konuşmada, sorunların iyi tespit edilmesi gerektiğini, temel sorunun ''Türkiye'nin iyi yönetilmemesi'' olduğunu öne sürdü.

''Türkiye'de siyaset bizi bir ileriye, bir geriye götürüyor. Hatta siyaset bizi komaya götürmek üzere sözleşmiş gibi'' diyen Oran, ekonominin kötüye gittiğini iddia etti. Ekonomide cari açığın, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde 57 milyar dolar iken, son 5 yılda 116 milyar dolara, dış ticaret açığının 1,5 milyar dolardan 22 milyar dolara ulaştığını savunan Oran, enflasyon ve işsizliğinin sürekli arttığını söyledi.

İnsanların sosyal güvencesinin olmadığını, her gün ''12 milyon insanın 2 dolar, 500 bin insanın da 1 doların altında yaşadığını'' ileri süren Oran, Türkiye'nin ''çok ciddi acil çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu'' savundu.

Türkiye'deki siyasetin dünyadaki gelişmelere ayak uyduramadığı görüşünü dile getiren Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AK Parti, farklı gündemlerle, siyaset yapıyor. Laiklikle ilgili yaptığı uygulamalara bakın. Bugünkü sonuç ortada. Kapatma davasıyla karşı karşıya. Dava, Türkiye açısından düşünüldüğünde bir belirsizlik gösteriyor. Bir günlük bir belirsizliğe bile tahammülümüzün olmaması gerekiyor.''

Türkiye'de laiklik ve demokrasinin güvencesi olan, Cumhuriyeti kuran köklü bir partinin son derece güçlü ve çağdaş bir şekilde, kalkınma ve üretime dayalı bir modelle, insana odaklı bir politikayla Türkiye'yi sarsarak iktidara el koyması gerektiğini ifade eden Oran, böyle bir süreci görerek siyasete atılmaya karar verdiğini belirtti.

''CHP, Türkiye'ye için iktidar olmak zorundadır. 2011 yılında mutlaka ama mutlaka AK Parti'yi muhalefet koltuğuna oturtmalıyız'' diyen Oran, bunu gerçekleştirmek zorunluluğu ve sorumluluğunda olduklarını söyledi.

Muhalefetin ''her şeyi ret eden ve yan gelip yatılan bir yer olmaması'' gerektiğini belirten Oran, ''Söz konusu halk ise gerekirse iktidarla kol kola yürümeliyiz'' dedi.

Bugün



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs