En Sıcak Konular

Genelkurmay Başkanlığı radyo kuruyor

18 Nisan 2008 08:27 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadele, askerlik, afet döneminde alınacak tedbirler gibi konularda halkın bilgilendirilmesi için radyo kuruyor.

Genelkurmay radyosu, tüm ülkeden dinlenebilecek ulusal bir kanal olacak. TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi kurumların bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'na resmî bir talep yazısı gönderen Genelkurmay, Polis ve Meteoroloji radyoları gibi kamu yayını yapacak. RTÜK'ün konuyu inceledikten sonra Genelkurmay Başkanlığı'na frekans tahsis etmesi bekleniyor. Ancak, Üst Kurul'un Bakanlar Kurulu'na sunduğu yeni RTÜK yasa taslağında, Meteoroloji ve Polis radyolarının normal yayın bandından çıkarılarak, TRT frekanslarından yayın yapması teklif edilmişti. Yasa bu haliyle Meclis'ten geçerse Genelkurmay, bu frekanslar üzerinden yayın yapabilecek.

Amerika, İngiltere ve İsrail ordularının da benzeri şekilde kurduğu radyo tüm ülke topraklarına ulaşıyor ve halkla iletişimin etkili bir yolu olarak görülüyor. Genelkurmay da halka ulaşmak için en ücra yerleşim birimlerinden bile dinlenebilecek bir radyo kurmayı hedefliyor. Talep kabul görürse frekanslar için herhangi bir ücret ödenmeyecek. Polis ve Meteoroloji radyoları da halihazırda tahsis edilen frekans için ücret ödemiyor.

Genelkurmay'dan gelen yazıda radyonun özellikle terörle mücadele, askerlik, afet durumları ile ilgili bilgilendirici yayınlara yer verileceği bildiriliyor. Resmi internet sitesi üzerinden de benzeri konularda yayınlar yapan Genelkurmay, kırsal bölgelerde internet kullanımının az olması sebebi ile daha yaygın olan radyo yayını ile halka ulaşmayı istiyor. RTÜK'ün onayının ardından kurulması beklenen Genelkurmay radyosunda müzik yayınının yapılıp yapılmayacağı veya ne tür müziklerin çalınacağı ise henüz bilinmiyor.

Samanyolu haber



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,476 µs