Aslan gibi fotoğraf! | " /> Aslan gibi fotoğraf! | "/>

En Sıcak Konular

Aslan gibi fotoğraf!

18 Nisan 2008 08:14 tsi
Aslan gibi fotoğraf! Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay katili Alparslan Arslan’ın yan yana olduğu fotoğraf üzerindeki tartışmalara polis son noktayı koydu.

Veli Küçük ile Alparslan Arslan'ın birlikte yer aldığı fotoğrafın orijinal olduğu kriminal incelemeyle ispatlandı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü Danıştay'a kanlı baskın düzenleyen ve Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayan Alparslan Arslan'la birlikte gösteren fotoğrafın fotomontaj değil gerçek olduğu polis laboratuvarında kanıtlandı.

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte gösteren fotoğrafın, Azadiya Welat gazetesi muhabiri tarafından çekildiği biliniyordu.

STOCKHOLM'DE ÇEKİLMİŞ

Diyarbakır Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 28 Şubat'ta gönderdiği yazı gereği, fotoğrafı, Azadiya Welat Gazetesi Yayın Koordinatörü Tayyip Temel'den, geçtiğimiz 3 Mart günü teslim almıştı. Gazete yetkilileri, fotoğrafı İsveç'te yaşayan muhabirleri Mizgin Bingöl'ün, 2005 yılının Mayıs ayında İsveç'in Başkenti Stockholm'de düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nde çekerek kendilerine gönderdiğini, gerektiğinde çalışanlarının bu ülkenin Türkiye Konsolosluğu'na başvurup ifade verebileceğini ifade etmişlerdi. Fotoğraf ilk kez, 31 Mayıs-6 Haziran 2005 tarihli Azadiya Welat Gazetesi'nin 494. sayısı ile 2 Ağustos 2005 tarihinde Ülkede Özgür Gündem Gazetesi'nde yayınlandı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Ergenekon Operasyonu'nun başladığı günlerde bir gazeteye verdiği röportajda, fotoğraf için "fotomontaj" ifadesini kullanmıştı.

SAVCI DOSYAYA KOYDU

Veli Küçük'ün 'fotomontaj' dediği fotoğrafın kriminal incelemesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapıldı. Uzman dedektifler tarafından yapılan incelemenin sonucunda, fotoğrafın fotomontaj değil orijinal olduğu belirlendi. Polis fotoğrafı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e teslim etti. Savcı Öz'ün, iddianameyi hazırlarken başvuracağı en önemli delillerden birinin, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne baskın düzenleyen Avukat Alparslan Arslan ile operasyonlar sırasında tutuklanan JİTEM'in kurucusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü bir arada gösteren bu fotoğraf olacağı belirtiliyor.


Bir damarı tıkalı çıktı

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Veli Küçük'ün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılan anjiyosunda, bir damarının tıkalı olduğu belirlendi. Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kalp sorunu nedeniyle sevkedilen Küçük'ün durumuyla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, Küçük'e anjiyo yapıldığını ve bir damarının tıkalı olduğunu söyledi. Küçük'ün idrar yolundaki taş nedeniyle de üroloji servisine yatırıldığı açıklandı.


yenişafak



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs