En Sıcak Konular

Bahçeli: Hz. Muhammed'e ihtiyaç var

17 Nisan 2008 22:09 tsi
Bahçeli: Hz. Muhammed'e ihtiyaç var MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda günümüzde Hz. Muhammed'i anlamaya daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şiddet, töre cinayetleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, toplumsal değerlerin erozyona uğradığı günümüzde, Hz. Muhammed’i anlamaya, onun sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeye, her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu kaydetti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, “İnsanlığa son peygamber olarak gönderilen, güzel ahlakı, örnek hayatı, imrenilecek hoşgörüsü, asırları aşan sözlerindeki hikmetle beşeriyete örnek olan Peygamberimiz Hz Muhammed’in doğumunun miladi 1437.yıldönümünün kutlandığı, Kutlu Doğum Haftası’nın içinde bulunmaktayız” dedi. İçinde bulunulan günlerin, Hz. Muhammed’in bugünü ve geleceği aydınlatan, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, ahlak ve erdemini, inanç ve sadakatini özümseyip, anlamak için ayrıcalıklı bir zaman olduğuna işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şiddet, töre cinayetleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, toplumsal değerlerin erozyona uğradığı bugünlerde, Yüce Peygamberimizi anlamaya, onun sahip olduğu ahlâk etrafında birleşmeye, her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğu bir gerçektir. Nitekim insanlık geçmişte birçok defa, O’nun savunduğu ve tebliğ ettiği kutlu değerler ve mukaddes prensipler doğrultusunda, içinde bulunduğu anlam bunalımını aşmış; birlikte ve barış içinde, ahlâkın yol göstericiliğinde, huzurlu bir şekilde yaşamanın ilahi mesajını anlamıştır.”

Hz. Muhammed’in hayatı boyunca barış için çabaladığını, birbirine düşman kabileleri bir araya getirdiğini ve evrensel mesajlarıyla insanlığın yolunu aydınlattığını ifade eden Bahçeli, “Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Peygamberimizi anmak, onu tanımak, sözlerini anlamak ve ahlâkını anlatmak için de bir vesile olacak bu haftanın tüm Türk- İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi. 



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs