En Sıcak Konular

Kamer Genç'i Meclis'te döveceklerdi

17 Nisan 2008 21:55 tsi
Kamer Genç'i Meclis'te döveceklerdi Meclis'te Kamer Genç ile AK Parti'liler arasında tartışma çıktı. Genç'in üzerine yürüyen AK Parti'li milletvekillerini CHP ve MHP milletvekilleri araya girerek durdurdu

Genel Kurulda Türkiye ile Katar Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı üzerinde söz alan Genç, AK Parti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemeyeceğini ileri sürerek,

''Türkiye'deki soygun ortada. İşsizliğin boyutu ortada. Büyükşehir Belediye Başkanlarınız kamu kaynaklarını adaletsiz yönetiyor. 5.5 milyon YTL'lik lale getiriyor. Bunların ömrü 15 gün. Çankaya'ya çıkardığınız kişi, yeni uçaklar alarak bu ülkeyi yönetemez'' diye konuştu.

Genç'in bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri, ''Doğru konuş'' diye tepki gösterdiler. Konuşmasına devam eden Genç, kapatma davasının ardından AK Parti'nin, Avrupa'nın sevgilisi haline geldiğini ileri sürdü. AK Parti'li komisyon başkanının da Avrupa Birliğinden davanın kınanması yönünde talepte bulunduğunu savunan Genç, bu tavrın Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmadığını söyledi.

''YILLARIN GEÇMİŞ AMA BOŞ ADAMSIN''

''Hükümet sıralarında bir kişinin dışında kimse bulunmuyor. Nerede bu Bakanlar Kurulu üyeleri? Tayyip gelsin karşımda konuşsun, Ben ona gerekli dersi veririm'' diyen Genç'e, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, ''Provokatörlük yapma'' diye tepki gösterdi. AK Parti'li bazı milletvekilleri de sıra kapaklarına vurarak, Genç'i protesto etti.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in, ''Siz de herkese provokatör diyorsunuz'' sözleri üzerine, CHP'li milletvekilleri ile AK Parti'li Cumhur arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın uzaması üzerine Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Verilen arada AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kamer Genç'in oturduğu sıraya giderek, ''Senin işin gücün provokatörlük. Sana ne oluyor. Yılların geçmiş, ama boş adamsın'' diye tepki gösterdi.

Bu sırada kalabalık arasında bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Cumhur ve AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in, Kamer Genç'e yumruk atmaya çalıştığı görüldü. AK Parti'li milletvekilerinin bu girişimi, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak tarafından engellendi.

''LİNÇ ETMEK İSTİYORLARSA ETSİNLER...''

Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç'in üzerine yürümek isteyen bazı AK Parti'li milletvekillerini, MHP, CHP ve diğer AK Parti'li diğer milletvekilleri önledi. Genel Kurulda arbedeye varan, itiş ve kakışlar ve küfürleşmeler yaşandı.

Bir grup CHP'li milletvekili Genç'in etrafını sararak, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine çıkardı. AK Parti'li milletvekilleri ile Genç arasındaki tartışma kuliste de devam etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Genç'in etrafındaki AK Parti'li milletvekillerini, ''Adam bunu istiyor. Adamın amacı olay çıkartmak, yapmayın'' diyerek, sakinleştirmek istedi. Bu arada CHP'li milletvekilleri, Genç'in oturduğu koltuğun etrafını sardı ve olası bir kavganın önüne geçmeye çalıştı.

AK Parti'li milletvekillerinin muhalefet kulisinden ayrılmaları üzerine tartışma sona erdi. Genç, ''Linç etmek istiyorlarsa etsinler. Benim bir canım var'' diye konuştu.

''TAYYİP ÇUKURLARDA DEĞİL, YÜKSEKLERDE GEZER''

Verilen aranın ardından, tasarının görüşmelerine devam edildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan yaptığı konuşmada, Genç'e eleştiriler yöneltti.

Mecliste bulunmanın asgari ahlak şartlarına uymanın ve Meclisi yönetmenin, Atatürk'ün oturduğu kürsüde oturduğunu bilmek anlamına geldiğini belirten Doğan, ''Türkçe özürlü hatip çıkacak. Başbakan ve Cumhurbaşkanına hakaret edecek. Tek kelime konuyla ilgili konuşmayacak. Bazı siyasi parti grupları da mutlu olacak. Başkan müdahale etmeyecek, iki kez sözünü uzatacak. Bu, hoş, yakışık bir şey değil. Adam çıkmış, 'Tayyip gelse' diyor. Tayyip, çukurlarda değil, yükseklerde gezer'' dedi.

Doğan'ın bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Burası çukur mu?'' diye tepki gösterdi. Doğan da çukur değil, Meclis olduğunu ifade etti.

Tasarı üzerinde AK Parti Çorum milletvekili Agah Kafkas'ın konuşması sırasında CHP ve MHP'li milletvekilleri, Genel Kurul salonunu terk etti. AK Parti'li milletvekilleri ise bu sırada muhalefet milletvekillerini alkışladı.

DSP'li milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise salonda kaldı.


 



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs