En Sıcak Konular

"Bulgar asker Türk balıkçısını öldürdü!"

17 Nisan 2008 18:54 tsi
Bulgar polisinin, Türk teknesine müdahelesi sırasında 1 Türk balıkçının da öldürdü.

Kalkan avlamak için Bulgaristan karasularını ihlal eden Türk balıkçılara tutuklandı. Bulgar polisinin, Türk teknesine müdahelesi sırasında 1 Türk balıkçının da öldürdü.

Burgas Sahil Güvenlik ve Sınır Polisi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türk balıkçıların Bulgaristan karasuları dahilinde kalkan avladıkları ihbarını alması üzerine Burgas Sınır Polisi harekete geçti. Türk balıkçılar, Bulgaristan'ın 1,5 deniz mili içerisinde balık avladıkları tespit edildi. Bulgar polisinin ihtarlarına ve gemide arama yapmak istemelerine müsaade etmemeleri üzerine polisler ile balıkçılar arasında arbade çıktı. Polisin kayığa binmeye çalıştığı esnada yaşanan arbadede bir balıkçı ve bir polis yaralandı. Balıkçıların gözaltına alınmasının ardından, yaralanan balıkçı ve polis hastaneye kaldırıldı. Novinite adlı haber ajansı, Türk balıkçının, öldüğünü bildirdi. Bulgaristan'daki Türk yetkililer de bir balıkçının öldüğünü doğrularken balıkçının ismini Yalçın Ercan olduğunu belirtti.

Bu arada, olayın incelenmesi için bir ekip görevlendirildi. Olayın ardından Bulgar - Türk Sınır Komisyonu'nun Tsarevo'da olağan üstü toplanması kararlaştırıldı. Balıkçılar hakkında Bulgaristan sınırlarını ihlal etme, yasadışı yolla balık avlama ve emniyet güçlerine zarar verme suçlamaları ile dava açıldı.

Burgas sınır polisi yetkilileri, son birkaç aydır Türk balıkçılarının sürekli Bulgaristan sahillerini ihlal ettiklerini açıkladı. Yetkililer, Karadeniz İşbirliği Forumu çerçevesince Türk Sahil Güvenlik makamlarına olaylar hakkında bilgi verdiği kaydedildi. Mart ayında yapılan Bulgar - Türk Sınır Komisyonu görüşmesinde Türk yetkililere, bu sorunların aktarıldığı bildirildi.

 

 



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs