En Sıcak Konular

Hürriyetin manşetine yalanlama

17 Nisan 2008 17:46 tsi
AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, dün kendisiyle ilgili Hürriyet gazetesinin manşetinde yer alan haberi kınadı ve gazeteden özür beklediğini söyledi.

Zaman'a konuşan Lagendijk, pazartesi günü Washington'daki Amerikan-Türk Konseyi toplantısında dile getirdiği görüşlerin yanlış aksettirildiğini vurguladı. Haberde iddia edildiği gibi, 'AK Parti'yi, Türkiye'yi İran istikametine götürmekle itham etmediğini' belirten Lagendijk, sadece Türkiye'de böyle düşünenler olduğuna işaret ettiğini belirtti. Benzer görüşleri birçok platformda ifade ettiğini hatırlatan Lagendijk, "Söz konusu iddiaları ortaya atanların hatalı olduğunu düşünüyorum. Buna hiçbir zaman inanmadım. Bu insanları haksız çıkarmak için en iyi yolun AK Parti'nin reform sürecine yeniden sarılması olduğunu ifade ettim." dedi. "Bu, ya İngilizceyi iyi bilmeyen ya da sözlerimi kasten manipüle eden bir gazetecinin, sorumsuz bir davranışıdır." eleştirisini yönelten Lagendijk ekledi: "Avrupa'da herkese olduğu gibi AK Parti'ye de eleştiri yöneltiliyor. Ama ne AB, ne Avrupa Parlamentosu ne de ben, AK Parti'nin Türkiye'yi İran istikametine götürdüğü korkusunu taşıyor."

 AK Parti'ye bu tür eleştirileri yapanların Cumhuriyet ve diğer bazı gazeteler olduğunu hatırlatan Lagendijk, "Benim hükümete çağrım, bu insanları haksız çıkarması ve bunun da en iyi yolunun Avrupa reformlarını yeniden gündeme getirmesidir." dedi. Hürriyet gazetesinin yayıncılığını da sert şekilde eleştiren Lagendijk, şöyle konuştu: "Bu, ya İngilizce'yi çok iyi bilmeyen ya da sözlerimi kasten manüple eden bir gazetecinin saçma sapan, sorumsuz bir davranışıdır. Her iki durumda da bugün yaptıkları yanlışı düzeltmeliler. Eğer Hürriyet yanlış yaptığını kabul eder ve bunu da birinci sayfaya taşırsa çok iyi olur." Hürriyet'in "İran'ı değil AB'yi göster' başlığıyla manşetten verdiği haberde Lagendijk'e atfen "AKP, Türkiye'yi İran'a doğru değil AB'ye doğru götürmek istediğini göstermeli. Reformları yaşama geçirmeli" ifadeleri kullanılmıştı.




Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,784 µs