düzmece çıktı | " /> düzmece çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Polisin Dink raporu da düzmece çıktı

17 Nisan 2008 16:56 tsi
Polisin Dink raporu da düzmece çıktı
Trabzon’da yargılanan iki jandarma astsubayının Hrant Dink cinayetini aylar önceden bildiklerini ve cinayetten sonra yeni öğrenmiş gibi rapor düzenlediklerini itiraf etmesinden sonra aynı oyunu İstanbul polisinin de oynadığı ortaya çıktı.

İstanbul Valisi, biri amir 5 polisin Trabzon’dan gelen ihbar için hiçbir şey yapmadığını, ama cinayetten sonra yapmış gibi rapor düzenlediğini saptadı. Valilik 6 polis için de soruşturma izni verdi. 

Taraf gazetesinin haberine göre; Dink cinayetinde ihmal iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in itirazı üzerine, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisi hakkında görevi ihmal suçundan tekrar inceleme yaptı.

ARAŞTIRMA CİNAYETTEN SONRA
Hrant Dink öldürülmeden önce 17 Şubat 2006 tarihinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne “Dink’in Yasin Hayal tarafından öldürüleceği, Hayal’in İstanbul’a gelerek Sarıgazi’de ekmek fırınında çalışan ağabeyi Osman Hayal’in yanında kalacağı” yönünde bilgi gelmiş, İstanbul Emniyeti “Dink öldürülmeden önce araştırdık” açıklaması yapmıştı.

LOG KAYITLARI FARKLI ÇIKTI
Başmüfettiş Şükrü Yıldız, İstanbul Emniyeti’nde inceleme yaparken, duyduğu şüphe üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı bilgisayar kayıtlarına (LOG) başvurdu. LOG kayıtları, İstanbul istihbaratının raporlarını yalanladı.

İLK SORGULAMA 3 GÜN SONRA
Trabzon’dan gelen yazıda Yasin Hayal’in ağabeyi hakkındaki ilk bilgisayar sorgulamasının Dink öldürüldükten 3 gün sonra, yani 22 Ocak 2007’de yapıldığı, Yasin ve Osman Hayal’in kullandığı cep telefonuyla ilgili olarak ise cinayetin işlendiği 19 Ocak 2007 tarihine kadar herhangi bir sorgulama veya teknik çalışmanın yapılmadığı belirlendi.

RAPOR BİLGİSAYAR KAYDINDA YOK
Komiser Volkan Altınbulak’ın Trabzon’dan gelen yazıdan hemen sonra “2006’da yaptım” dediği teknik çalışmaların da cinayetten sonra yapılmış olduğu, Bahadır Tekin ve Özcan Özkan adlı polis memurlarının Osman Hayal’in adres çalışması ile ilgili İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne verdiği 24 Şubat 2006 tarihli personel raporunun, aslında cinayetten sonra hazırlandığı ve bu nedenle yazının bilgisayar kayıtlarına geçirilemediği tespit edildi.

VALİDEN SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ
Bu bulgular üzerine Trabzon’dan gelen söz konusu yazıdan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın haberi olmadığı belirtilerek, Emniyet görevlileri Ahmet İlhan Güler, Bülent Köksal, İbrahim Pala, İbrahim Şevki Eldivan, Volkan Altınbulak, Bahadır Tekin ve Özcan Özkan hakkında ise 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun’a göre soruşturma izni verilmesi istendi.

VALİ SADECE KÖKSAL HAKKINDA İZİN VERMEDİ
20 Mart 2008’de yedi kişi hakkındaki soruşturma iznini değerlendiren İstanbul Valisi Muammer Güler, yalnızca İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Bülent Köksal hakkında soruşturma izni vermedi. Köksal’ın Trabzon’dan gelen yazı üzerine “Şahsı kontrol altına alalım” notunu ilgili birime havale ettiği, 19 Şubat-4 Mart 2006 tarihleri arasında yurt dışında, 5-10 Mart tarihleri arasında izinli olduğu, sahte raporun hazırlandığı tarihte de görevli olmadığı belirtildi.

Vali Güler diğer emniyet görevlileri hakkında ise soruşturma izni verdi ve kararın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini istedi.

 



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs