En Sıcak Konular

Üskül: Öz komisyona ifade verecek

17 Nisan 2008 16:18 tsi
Hrant Dink cinayeti ile ilgili adı geçen Trabzon Eski Jandarma Komutanı Albay Ali Öz Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu'na ifade vereceği açıklandı. İşte ayrtıntılar:

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, daha önce Hrant Dink alt komisyonuna çağrılan, ancak komisyona gelmeyen Albay Ali Öz ve diğer jandarma görevlilerinin komisyona gelerek bilgi vereceklerini söyledi.
İnsan Hakları Komisyonu toplantısıyla ilgili TBMM'de gazetecilere bilgi veren Zafer Üskül, CHP'li Çetin Soysal'ın Hrant Dink Alt Komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini ve yerine başka bir CHP'linin atanmasını talep etmediğini belirterek, Çetin Soysal'ın bugünkü toplantıda yerine başka bir CHP'linin geçmesini talep ettiğini, ancak bu talebin komisyon tarafından kabul edilmediğini ifade etti. Alt komisyonun CHP'li üye olmadan çalışmalarına devam edeceğini dile getiren Zafer Üskül, çalışmalar bu kadar ilerlemişken yeni bir üyenin alt komisyona girmesinin ve dosyaya tamamen hakim olmasının çalışmaları aksatacağını kaydetti.

Hrant Dink cinayeti alt komisyonunun, öncelikli olarak bu konuyla ilgili kabarık dosyaları incelediğini, komisyon üyelerinin bu dosyaları tek tek incelediğini ifade eden Zafer Üskül, incelemeler bittikten sonra konuyla ilgili kişilerin dinlenmeye başlandığını kaydetti.

Trabzon'da yapılan duruşmada 2 Jandarmanın ifade vermesi üzerine komisyon çalışmalarının da farklı bir aşamaya geldiğini ve yeni kişilerin dinlenmesi ihtiyacının ortaya çıktığını vurgulayan Üskül, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız ve diğer jandarma görevlilerinin komisyona gelmesini istediğini, Jandarma Genel Komutanlığı'nın ise bu konuyu Trabzon'daki mahkemeye sorduğunu söyledi. Üskül, bu kişeler hakkında açılmış bir dava olmadığından komisyona bilgi vermelerinde bir sakınca olmayacağını bildirdi.

Zafer Üskül, bu kişilerin komisyonda dinlenmesiyle ilgili yeniden yazışmaların yapıldığını ve bunların önümüzdeki günlerde komisyona gelerek bilgi vereceklerini ifade ederek, komisyonun bu ifadeleri yeterli görmesi durumunda raporunu yazmaya başlayacağını dile getirdi.

Bir gazetecinin, "Söz konusu jandarma personelinin dinleneceğine dair jandarmadan resmi bir yazı geldi mi?" diye sorması üzerine Zafer Üskül, "Henüz gelmedi ama ben sözlü olarak öğrendim ki önümüzdeki günlerde gelecekler" dedi. "Gelecekleri kesinleşti mi? diye sorulması üzerine Üskül, "Kesinleşti mi kesinleşmedi mi? geldiğinde göreceksiniz" diye konuştu.

Cihan
 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,058 µs