En Sıcak Konular

MHP'den bildiriye tepki

17 Nisan 2008 15:26 tsi
MHP'li Faruk Bal'ın, AKPM’de yaşanan bildiri tartışmaları ile ilgili AB'nin süreçte çifte standardı , dış yardımın Türkiyeye faturası ve 301 ile ilgili değerlendirmeleri.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKPM'de yaşanan bildiri skandalını “Dış odaklardan beklenen imdadın bir faturası olacaktır” sözleriyle değerlendirirken, "AB, iyi, kötü, çirkin yüzlü" dedi. Bal, AKP'nin kapatma davasıyla ilgili çözümü meşru, milli ve hukuki zeminde araması gerektiğini söyledi. AKP ile MHP'nin, 301 ve siyasi parti kapatmalarıyla ilgili pazarlık yapabileceği iddialarına ise Bal, “MHP, ilkelerini at pazarlığına dönüştüren bir parti değil” karşılığını verdi. TCK'nın 301'nci maddesiyle ilgili talepleri “Türkiye'ye karşı iki yüzlülük ve siyasi ahlaksızlık” olarak değerlendiren Faruk Bal, AKP milletvekillerine “Sayın milletvekillerinin vicdanına hitap etmek istiyorum. 301 kötü değildir. 301 kötü diyenler kim ona bak. Onları vicdanında yargıla. Vereceğin hüküm milletimizin geleceğine ışık tutacaktır” diye seslendi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yarın Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülecek olan TCK'nın 301 ve 305'nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İYİ, KÖTÜ, ÇİRKİN -

49 yıldır Türkiye'yi oyalayan, Türkiye'ye çifte standart uygulayan AB'nin çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini savunan Bal, “AB'nin bir iyi yüzü bir de kötü yüzü vardır. AB iyi yüzünü Türkiye'ye göstermemektedir. AB'nin bu kötü, çirkin yüzünün belirgin özelliği etnik temele dayalı olarak Türkiye'yi çok parçalı bir siyasi yapı içine sokmaktır. Bunun önündeki engellerden biri devletin kuruluş felsefesi, üniter yapısı, milli birliği, milli kimliği, devletin ve milletin ortak değerleridir. Bu değerlerin aşağılanmasını TCK'nın 301. maddesi önlemektedir” dedi. AB'nin ortak değerleri koruyan 301'nci maddeye hasım olduğunu, bu maddenin kaldırılması veya işlemez hale getirilmesi için fırsat kolladığını kaydeden Bal, “AB, bölücü terör örgütüne kolay propaganda alanı yaratmak için Türklük ve cumhuriyet değerlerini koruyan 301. maddenin değiştirilmesini ve hatta kaldırılmasını talep etmektedir. Numaracı cumhuriyetçiler ve fatura mukabili her çeşit yazı yazabilen ve her görüşü savunabilenler bu talebi kabul etmişlerdir. Bu çevrelerin bu amaçlarla TCK'nın 301. maddesiyle ilgili talepleri müzakerelerin başlamasından önce Kopenhang kriterlerini yerine getirdiği ilan edilen Türkiye'ye karşı iki yüzlülüktür, siyasi bir ahlaksızlıktır” diye konuştu.

"DIŞ YARDIMIN FATURASI AĞIR OLMUŞTUR" -

AKP aleyhine açılan kapatma davasının “ahlaksız” talepte bulunanlar için yeni bir fırsat yarattığını savunan Bal, “Bu fırsat teslimiyetçi AKP'nin en zayıf anında ortaya çıkmıştır. Açılan kapatma davası için hukuka saygılı milli, meşru ve makul bir çözümü Türkiye'de araması gereken AKP maalesef dış odaklardan imdat beklemiştir. Beklediği yardım derhal gelmiştir. Ancak faturası ağır olmuştur” dedi. Hükümetin, 301'le ilgili düzenlemeyi tasarı değil kanun teklifi olarak Meclis gündemine getirmesini de eleştiren Bal, “AKP Türklüğe hakareti suç olmaktan çıkaran veya işlenemez bir suç haline getirmek gibi vahim bir sorumluluğu Türk milleti önünde üstlenmekten çekindiği için bir milletvekilini kurban seçmiş ise bu siyasi ahlaka sığmaz” diye konuştu.

AKP'Lİ VEKİLLERE SESLENDİ -

AKP'nin muktedir bir iktidar olabilmenin meşruiyet kaynağını Türkiye yerine dışarıda aradığını, bunun karşılığını da milli birlik, üniter yapı ve ekonomik peşkeşler ile taksit taksit ödediğini öne süren Bal şöyle konuştu:
“Bu defa faturaya ödenmesi zor bir bedel yüklenmiştir. AKP kapatma davasında verilecek destek karşılığı, Türklüğe, Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine hakaret edilecek, bu hakareti cezalandıran 301. maddeyi Gazi Meclis değiştirecek, yargı organları buna ceza veremeyecek, AKP Meclis'teki çoğunluk gücünü bu menfur amaç uğruna kötüye kullanacaktır. AKP'nin gayretkeşliği Türkiye'nin Partisi ve hükümeti olarak işin başından beri meşruiyet kaynağını Türkiye'de araması gerekirken hep yanlış ve yabancı kapılarda aramasından kaynaklanmaktadır.”
Bal, basın toplantısında AKP milletvekillerine de “301 kötü değildir, 301 kötü diyenler kim ona bak. Onları vicdanında yargıla. Vereceğin hüküm milletimizin geleceğine ışık tutacaktır” diye seslendi. Bal, bir soru üzerine AKPM'de yaşanan bildiri skandalını “dış odaklardan beklenen imdadın bir faturası olacaktır” sözleriyle değerlendirdi. MHP ile AKP'nin kapatma davası ve 301'nci maddeyle ilgili pazarlık yürütebileceği iddialarının hatırlatılması üzerine ise Bal, “MHP ilkeleri olan bir partidir. İlkelerini at pazarlığına dönüştüren bir parti değildir. Hiçbir şekilde önerilerimizi, ilkelerimizi pazarlık konusu yapmayız” diye konuştu.

Aktifhaber



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs