En Sıcak Konular

'Pembe’ polemik

17 Nisan 2008 14:43 tsi
Berlusconi, Zapatero’nun kadın ağırlıklı kabinesi için, ‘Çok fazla pembe... Zapatero zorlanacak ama kendisi kaşındı’ dedi

İtalya’da son seçimi kazanarak 3. kez Başbakan olan dolar milyarderi Silvio Berlusconi, daha iktidarının ilk saatlerinde gafları ve potlarıyla geri döndüğünü kanıtladı. Berlusconi, İspanya’da yeni kurulan Sosyalist Parti hükümetinde kadın bakanların çoğunlukta olmasını diline dolayarak Başbakan Zapatero kabinesinin “çok fazla pembe” olduğunu söyledi.

Cevabı bir kadın verdi
İspanyol El Pais gazetesine göre, Roma’daki basın toplantısında Zapatero hükümetiyle ilgili konuşmasında şaka yollu dokundurmalarda bulunan Berlusconi devamla, “Sanırım (Zapatero) onlara (kadınları) liderlik yapmakta sorun yaşayacak, ama kendisi kaşındı” ifadesini kullandı. Berlusconi, siyasi hayatın uzun süreden beri erkeklerin hâkimiyetinde olmasından dolayı aynı şeyi İtalya’da yapamayacaklarını belirterek İtalya’da hükümette yer alabilecek niteliklere sahip kadın olmadığını iddia etti.
Ayağının tozuyla polemik yaratan Berlusconi’nin bu sözlerine İspanya karşılık vermekte gecikmedi. Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun liderliğini yaptığı Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) Uluslararası İlişkiler Sekreteri Elena Valenciano, Silvio Berlusconi’ye, “Zapatero hükümetini örnek alıp kadınları kabinesinde üst düzey görevlere getirmesini” önerdi. Valenciano, “Bu, İtalyan toplumu ve politikasının iyiliğine olur” dedi. İtalyan sağcı liderden, diğer ülkelerin başbakanlarının aldıkları kararlara saygı göstermesini de isteyen Valenciano, Zapatero’nun attığı adımlar sayesinde kadın-erkek eşitliği konusunda İspanya hükümetinin “dünyada bir referans olduğunu” savundu. Valenciano, “İspanya’da olduğu gibi İtalya’da da hükümette yer almak, bakan olmak için yeterli oranda kapasiteli, akıllı kadın var” diye konuştu.

4 İtalyan kadın bakan
Kabinesini oluşturma çalışmalarını sürdüren İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin 4 kadına bakanlık görevi vereceği söyleniyor.
Geçen ayki seçimi kazanan Zapatero kabinesini yeni açıklamış ve 17 üyeli hükümette 9 bakanlığa kadınları getirmişti. 31 yaşındaki Bibiana Aido, yeni oluşturulan Cinsler Arası Eşitlik Bakanı koltuğuna oturarak İspanya’nın en genç bakanı unvanını alırken, 7 aylık hamile 37 yaşındaki Carme Chacon da ülkenin ilk kadın Savunma Bakanı olmuştu. İspanya Başbakanı Zapatero, pazartesi günü Berlusconi’yi telefonla arayarak 3. kez başbakan olmasını kutlamıştı.

Milliyet

 



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,077 µs