En Sıcak Konular

Can Tanrıyar: Nikah yüzünden işsiz kaldım!

17 Nisan 2008 14:24 tsi
Show TV’deki programları yayından kaldırılan Can Tanrıyar, kanala 17 milyon YTL alacak davası açtı

Can Tanrıyar, Vatan'a röportaj verdi:

17 milyonluk davaya kadar hep sustunuz...

Bu, yıllardır mağduriyetimin sonunda açmak zorunda kaldığım bir davadır. Karşımızda daha geçenlerde “Türkiye’nin en zengin adamı” diye nitelendirilen bir kişinin şirketi bulunmaktadır. Buna rağmen yapmadığı ödemeler nedeniyle açmak zorunda kaldığımız bir davadır.

Nikahtan sonra işsiz kaldınız...

Sonuçta ortada 17 trilyonluk bir dava var. Daha yargılama aşamasında olduğu için fazla bir şey konuşmamam gerekiyor. Sonuçta 17 trilyon az buz bir rakam değil.

Gerçekten Kanal D’de kıyılan nikah yüzünden mi işsiz kaldınız?

Tamamen nikah olayı. Bu yüzden aramızda ciddi bir kavga çıktı. Mehmet Emin Karamehmet’in, rakip kanala olan kişisel kıskançlığıyla ilgili bir şey. Ama sonuçta nikah kutsal bir şeydir. Ben bunu asla reyting malzemesi yapamazdım. Kanal D’de evlendiğim için pişman değilim.

O düğünü izledikten sonra tepkileri ne oldu?

’Biz size şahane bir düğün yapardık, en güzel düğünü biz yapardık’oldu. Ama ben böyle kutsal bir olaya kimseyi karıştırmamaktan yanayım. Onlar böyle kutsal bir evlilik olayını başka bir şey olarak algıladıkları için aramızda ciddi problemler olmaya başladı. Onlar “Böyle bir nikahın ev sahipliğini rakip kanal yapamaz” diye algıladı. Olay tamamen bu.

 Nikahtan önce bir sorun yok muydu?

Hayır yoktu. Nikahtan sonra başladı. Zaten sorun tamamen benimle ilgiliydi. Çünkü böyle bir nikahın olacağını ben biliyordum ama Petek için ise sürprizdi. Bu yüzden Petek ile ilgili bir sorun yaşamadılar. Petek Dinçöz’ün kanaldan ayrılması transferdir. Petek benimle yaşanan olaylardan sonra Show’da kalmak istemedi. O arada Star ve Kanal 1’den teklif vardı. Star’a gitmeyi tercih etti.

Sizi Ali Kırca’nın kovdurduğu iddiası da var. Kırca’ya ait o malum görüntüleri TV programlarında bir tek siz yayınlamışsınız.

Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz Gamze Özçelik’in görüntülerini de yayınlamayan tek programız. O görüntüleri insanlar buzlayıp yayınladı, biz buzlanarak bile yayınlamadık. Kırca ile aramız son derece iyi. Ona ilk tebriğe gidenlerden biri benim.

17 milyon YTL çok büyük bir para..

Böyle bir kıskançlık, hasetlik yüzünden böyle bir şeye kalkışılıyorsa bunun da bir faturası vardır. Alacağımız konusunda hep sustuk. Ama bunu da ödemek durumunda. Yıllar süren mağduriyetimizin faturasıdır bu. Çünkü biz bir şey yapmadık, sadece evlendik. Bu bir nikah kıskançlığıdır.

Bu parayı alabilecek misiniz?

Bu para haksız olarak programların yayından kaldırması ve haksız fesih ile ilgili hukuken doğan hakkımdır. Sözleşmeye aykırı davranmışlardır. İki sözleşmemizde 2008’in sonuna kadar devam etmesine rağmen bu tek taraflı fesih yüzünden hukuken bu alacağımız ortaya çıkmıştır. Ve bu arada biz mağduriyet içersinde 6 milyon 400 bin YTL vergi ödedik. Bu zaten her şeyi anlatıyor değil mi?

Çalışanlarınıza ödeme yapmak için evinizi sattığınız doğru mu?

Doğru. Türkiye’nin en zengin adamı değilim ama onları da zor durumda bırakmak istemem. Gayrimenkullerim vardı. Bu duruma düşünce gayrimenkullerimden birini satıp ödeme yaptım. Bu övünecek bir şey değil. İmkanı olan herkes yapar.

Vatan



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs