En Sıcak Konular

Babacan: Türkiye'nin 'iç işi' yok artık

17 Nisan 2008 12:07 tsi
Babacan: Türkiye'nin 'iç işi' yok artık Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan " Türkiye'de içeride yaşadıklarımız, artık Avrupa'nın ve pek çok ülkenin gündemine girmiş durumda. Ben sık sık ifade ediyorum, artık Türkiye'nin kendi iç gündemi diye bir konu kalmıyor yavaş yavaş" dedi.

Resmi ziyaretler için gittiği İngiltere'den dün dönen Babacan ayağının tozuyla Ankara'da Maldiv Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Abdulla Şahid'i ağırladı. İkili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Babacan gazetecilerin İngiltere'de yaptığı resmi temaslarda Ak Parti kapatma davasının gündeme gelmesine dönük eleştirileri hatırlatması üzerine "Financial Times'a verdiğim röportajda iç basına aktarılırken sorun olmuş. Kuşkusuz yaptığımız tüm temaslarda bu son iç gelişmelerimiz birinci gündem maddesi olarak hemen karşı tarafça açılıyor. Yani bundan kaçış yok, dolayısıyla Türkiye'de içeride yaşadıklarımız, artık Avrupa'nın ve pek çok ülkenin gündemine girmiş durumda. Ben sık sık ifade ediyorum, artık Türkiye'nin kendi iç gündemi diye bir konu kalmıyor yavaş yavaş. Artık Türkiye dışa çok açık ve çok yakından izlenen, takip edilen bir ülke" diye konuştu.

FİNANCİAL TIMES'A NE DEMİŞTİ? Babacan İngiltere ziyeteri sırasında Financial Times'a verdiği geniş mülakatta Ak Parti kapatma davasıyla ilgili "Anayasamızın problemleri olabilir ve AB şu anda karşı karşıya olduğumuz bu problemleri 'sistem hatası' olarak nitelendiriyor. Dolayısıyla bir noktada bu hataları düzeltmeliyiz"demişti.

TARAF



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs