En Sıcak Konular

Atatürk'e görülmemiş sansür

17 Nisan 2008 12:02 tsi
Atatürk'ü herkesin kendisine göre kullanmasına çok ilginç bir örnek geldi. İşte Atatürk'ün fotoğrafı üzerinden yapılan sansürün fotoğrafı..

Devinart sitesinin kişisel sayfalarında kendi blogunu oluşturan DMRmrt rumuzlu Murat Demir, sanatsal alandaki teknolojik gelişmelerin nasıl olumsuz kullanılacağını göz önüne sererek, internette dolaşan renklendirilmiş bir fotoğrafın faşist mantıkla nasıl tırpanlandığını göz önüne serdi.

ATATÜRK'ÜN EŞİNİ ONA YAKIŞTIRAMADI

Şimdi sizlere önce internette dolaşan renkli resmi ardından da bu resmin orijinali sunuyoruz. Ne amaçla yapılmış olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin kendine eş seçtiği bir insanı ona layık görmeyip budamak, hoşgörü cenneti Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermeye yetmekte.



Sayfasının kimlik kısmındaki bilgilere göre; Erzurumlu olduğunu ve Hatay'da ikamet ettiğini belirten 23 yaşındaki Murat Demir, Hüseyin Nihal Atsız ve Necip Fazıl Kısakürek hayranı oluğunu belirtiyor.

Murat Demir, bu garipliği sayfasına taşırken "Genellikle böyle şeylerle uğraşmam. Fakat iki gün önce mynet te Atatürkün bilinmeyen fotoğraflarına bakıyordum. Bir kaç resim arayla bu iki resmi gördüm. Alltaki orjinal üsttekide herkesin bildiği üzere photoshop renklendirme çalışması. Yıllardır kullanmaktayım bu programı ve gayet iyi bir renklendirme olduğunu söyleyebilrim. Fakat beni asıl üzen bu resimden çıkartılan kişi?. Atatürkün eşi neden bu resimden çıkartılıyor? Amacım polemik yaratmak değil ama ben bunu bir psikolojik baskı olarak algılıyorum" ifadesini kullandı.

Haber7



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs