Demirel taktiği | " /> Demirel taktiği | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den Demirel taktiği

17 Nisan 2008 11:31 tsi
CHP'den Demirel taktiği CHP "başörtüsü" konusunda Ankara'da farklı Anadolu'da farklı konuşuyor. Başkent'te söyledikleri malum; Anadolu'da ise "askeriyeye bile girsin" dediler.

CHP, Meclis'te başörtüsü özgürlüğünü engellemeye çalışırken vekiller, seçim bölgelerinde farklı bir strateji izliyor. Kart, "Başörtülüler çocuklarının askerlik törenine gidebilmeli. Askerî birimler dâhil her yere girebilmeli." dedi.

Üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan anayasa değişikliğini engellemek için her türlü mücadeleyi yapan CHP, halka farklı mesajlar veriyor. İstanbul il teşkilatı, başörtülü kadın fotoğrafının yer aldığı billboardlarla imaj tazeleme peşinde.

Genel başkan adaylarından Ayhan Yalçınkaya, Osmaniye'de, iktidara geldiklerinde başörtüsü problemini çözecekleri sözünü verdi. CHP'nin hukukçu kurmaylarından Atilla Kart ise Konya'da başörtülü olduğu için muayene edilmeyen hemşehrisinin hakkını arıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bilgi vermesi için Meclis'e önerge sunan Kart, dün bir adım daha attı: "Başörtülüler askerî alanlara da girebilmeli. Çocuğunun mezuniyet törenidir, askerlik törenine gidecektir. Yakınının mürüvvetini görmek için askerî birimler dâhil her yere girebilmelidir." Annesinin başörtülü olduğunu anlatan Kart, kimsenin dinî değerlerle kavgasının olamayacağını vurguladı.

CHP yönetimi, başörtüsünün üniversitelerde bile serbest bırakılmasına karşı. Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne jet hızıyla başvuru yapıldı. Deniz Baykal, grup toplantılarında İmam-ı Azam ve İmam-ı Yusuf'tan alıntılar yaparak bu uygulamanın dinde yerinin olmadığını savunuyor. Meclis'teki görüşmeler sırasında Canan Arıtman, kadınları figüran olarak suçladı; Nesrin Baytok, başörtüsüyle El Kaide terörü arasında bağlantı kurdu. Ancak partililer seçim bölgelerinde farklı icraatlara imza atıyor. CHP'li Kart, bir doktorun başörtülü hastayı muayene etmek istemeyip, 'zihinlerinizi değiştirin' diye hakaret ettiği iddiasını Meclis'e taşıdı. Konuyla ilgili soru önergesi veren Kart, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuyla ilgilenmesini istedi. Kart, "Böyle bir davranış hiçbir şekilde kabul edilemez ve hoş görülemez." dedi. Yalıhüyük İlçe Sağlık Ocağı'nda gerçekleşen olayı, bazı bayan doktorların erkek hastayı muayene etmedikleri iddialarıyla birlikte değerlendiren Kart, "Bu hem ahlaken doğru değildir hem de devletin sağlık hizmetlerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi yolundaki sorumluluğuyla bağdaşmaz." ifadelerini kullandı.

CHP'li vekil, özel hayatta kıyafeti sınırlayan herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığına dikkat çekti. Kart, "Ortak toplumsal alanlarda yurttaşlarımız başörtülü, türbanlı veya başı açık olarak elbette tercihlerini yapacaklardır. Bunda hiçbir tereddüt olamaz. Kamu hizmeti verenlerin böyle bir tercihe müdahale etme hakları yoktur." diye konuştu. Kart, önergeyi verme amacını, 'konunun tarafsız bir şekilde tahkik edilmesi' olarak açıkladı. Olayı provoke etmek isteyenlerin çıkabileceğine işaret etti. Bu önerge sebebiyle partisinden herhangi bir olumsuz tavır görmediğinin de altını çizdi.

'Babaannem üçetek giyerdi, neyin kavgasını yapıyoruz?'

Kart, olaya 'CHP milletvekili olarak değil' 'milletin vekili' sıfatıyla yaklaştığını bildirdi. Yapıcı olunmasını istedi, toplumun tümünün kucaklanması gerektiğini savundu. Kart, şöyle devam etti: "Vatandaşlar askerî birimlere de başörtülü girebilmeli. Çocuğunun mezuniyet törenine, askerlik törenine gidecektir. Çocuğunun, yakınının mürüvvetini görmek için askerî birimler dâhil her yere girebilmelidir. Dinî değerlerimizle, kutsal değerlerimizle kimsenin kavgası yok. Aynı kültürden geliyoruz. Benim rahmeti babaannem üçetek giydi, annem başörtülüydü, halalarım şalvarlıdır. Neyin kavgasını yapıyoruz biz? Ortada bir ihtilaf mı var?" Kart, bazı kişilerin kutsal değerleri siyaseten kullanıp, kamu yönetimine taşımak istediği için ihtilaf doğduğunu savundu.

Samanyolu haber



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs