En Sıcak Konular

Wilson: Gelişmeleri yakından izliyoruz!

17 Nisan 2008 09:47 tsi
ABD Ankara Büyükelçisi Wilson, "AK Parti davasını çok yakından izliyoruz ve konunun laik ilkelere saygı içerisinde çözülmesini çok arzu ediyoruz'' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ABD'nin AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili gelişmeleri yakından izlediklerini söyledi.

Wilson, New York'ta Amerikan Türk Cemiyeti (American Turkish Society-ATS) tarafından düzenlenen gecede, gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Türkiye'ye yaptığı son ziyarette AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın konuşulup konuşulmadığını sorması üzerine, Cheney'in, kendisinin (Wilson'un) de katıldığı temaslarının hiçbirinde kapatma davasının somut olarak ele alınmadığını söyledi.

Cheney'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la baş başa bir görüşmesinin olduğunu belirten Wilson, bu görüşmede ele alınan konuların tamamını bilmediğini, ancak Cheney'in kendisine görüşmeyle ilgili verdiği bilgiye göre, ikili görüşmede ele alınan ana konuların iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel konular olduğunu söyledi.

Wilson bu çerçevede bu konuların genel görüşmelerde ele alınan ''Irak, İran, Orta Doğu barışı, enerji, Kafkaslar, Afganistan, Balkanlar, Kıbrıs'' ve benzeri meseleler olduğunu ifade etti. Wilson ''ABD Başkan Yardımcısı Cheney'in Türkiye'ye yaptığı ziyaretin odağı buydu'' diye konuştu.

Cheney'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüştüğünü anımsatan Wilson, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilere hakim olan konuların iki ülkenin paylaştığı ve Türkiye'nin çevresindeki ''bölgesel gündem'' konuları olduğunu belirtti.

Wilson, kapatma davasına ABD'nin ilgisine yönelik bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bu konuyla ilgili Washington'da konuştuğunu anımsatarak, şöyle dedi:

''Gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve konunun Türkiye'nin demokratik sistemi içinde ve Türkiye'nin bağlı olduğu laik ilkelere saygı çerçevesinde çözülmesini çok arzu ediyoruz.''

Wilson konunun detaylarının Türk halkı ve kurumlarına kaldığını, onların karar vereceklerini söyledi.

Wilson, bu çerçevede konuyu yakından izlediklerini yineleyerek, ABD'nin konuyla ilgilendiğini belirtti.

ATS GECESİ

Wilson, ATS tarafından düzenlenen gecede Türkiye'nin önemli iş adamlarından ve yakın arkadaşı olan Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'e, iş ortağı General Electric (GE) Başkanı ve Üst Yöneticisi Jeffrey Immelt'le birlikte ''Kurumsal Ortaklık'' ödülü verilmesinin ise son derece önemli olduğunu kaydetti.

''Bu gece Türk-Amerikan ilişkileri açısından güzel bir gece, çünkü gelecekte gitmek istediğimiz yönleri gösteriyor'' diye konuşan Wilson, bu çerçevede iki ülke arasında güçlü iş ortaklıkları ve yatırımların kurulmasının önemli olduğunu belirtti.

dunyabulteni



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs