En Sıcak Konular

DTP'de yeni bir parti hazırlığı

17 Nisan 2008 09:04 tsi
Ahmet Türk, yerel seçimlere bir çatı partisiyle gireceklerini açıkladı.

Bağımsız milletvekilleriyle Meclis’e giren DTP, Haziran’daki kurultay öncesi ciddi bir dönüşüm sürecine girdi. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, solu da kapsayacak çatı parti projesini, yerel seçimler öncesi hayata geçirmek istediklerini söyledi.

DTP, Siyasal Partiler ve Sivil Toplum Örgütü İlişkiler Komisyonu, yaklaşık iki ay önce, “çatı partisi” projesine hız vermek için çalışmalarına başladı. ’Çatı parti’ taslağı oluşturulduktan sonra EMEP, ÖDP ve SDP ile bazı demokratik kitle örgütleri, aydınlar ve yazarlarla görüşmeler yapıldı.

Aydınlar da var

Görüşmeler sonunda, çatı parti projesinde yer alacak isimlerin Mayıs ayında kamuoyuna açıklanması konusunda görüş birliğine varıldı. Partinin, Türk solundan etkin bir ismin genel başkanlığında çalışmalarına başlayacağı kaydedildi. Yerel seçimlere de, yeni parti ile girilmesi hedefleniyor.

Ahmet Türk, etnisiteye dayalı siyasetin gerginlikler yarattığını gördüklerini söyledi. DTP’nin Kürt partisi kimliğinden sıyrılması gerektiğini ifade eden Türk, “Artık Türkiye’nin herkesi kucaklayacak bir partiye ihtiyacı var” dedi. Ahmet Türk, yeni parti projesine ilişkin şunları söyledi:

“Çatı partisini, etnisiteye dayalı olmayan, kültürel, kimliksel haklarını inkar etmeden toplumu kucaklayacak, demokratik bir kucaklaşmayı esas alan demokratik siyasi bir çıkış olarak değerlendiriyoruz. Her kesimin sorunlarını içselleştiren bir parti olmalı. Bir Kürt partisi olarak çıktığında ya da marksist parti çıktığında, her kesimi kucaklamayacak. Çatı parti ise herkesi kucaklayacak. Çünkü, liberallerden, Kürt sorununun çözümünü isteyenlere tüm demokrat ve aydın kesimler bu parti çatısı altında olacak.”


samanyoluhaber

 



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,990 µs