En Sıcak Konular

'Vatanseverler'e Ergenekondan belge!

17 Nisan 2008 08:58 tsi
'Vatanseverler'e Ergenekondan belge! Ergenekon örgütünün, devlet içi 'oda tipi' yapılanmanın küçük hücrelerinden biri olduğu, öteki hücreler oldukları sanılan Atabeyler, Sauna, VKGB gibi yapılarla bağ ve bağlantılarının olduğu tezi, resmi kabul görmeye başladı. Vatansever Kuvvetler Güç Bir

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Ergenekon' soruşturması ile Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi üyeleri arasında bağlantı bulunduğunun bildirilmesi üzerine, soruşturmayı genişletmeye karar verdi. Mahkeme, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'den VKGB ile bağlantılı belgeleri göndermesini istedi.

VKGB Genel Başkanı Taner Ünal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin,'VKGB' derneği adı altında suç işlemek için örgüt kurmak suçundan 23 yıldan 57 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına dün devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Savaş Karabali, Hüseyin Ten, Fatih Koçak, Ahmet Cinali, Ferhan Şahin ile başka suçtan tutuklu İlhami Demirtaş, Vehbi Şanlı, Halit Bozdağ Güngör, Levent Bakıray, Mesut Sezer ve Salih Zeki Balaban ile tutuksuz Ahmet Yüksel ve avukatları katıldı.

Savcı, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ergenekon soruşturmasıyla yargılaması devam eden VKGB üyeleri arasında irtibat kurulduğu için dava dosyasından belge istediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır da, savcılığın görüşü doğrultusunda ilişkili belgelerin onaylı suretlerinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'dan gelen beş kişilik bir ekip VKGB davasında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Halit Bozdağ Güngör, Salih Zeki Balaban, Vehbi Şanlı, Ahmet Cinali ve Mesut Sezer'i sorgulamıştı.

VKGB üyelerinin, Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan 'Ayrıkotu/Master Plan'a göre hareket ederek, eylemlerle siyasi süreci etkilemeye kalkıştıkları iddia edilmişti.

Bu arada, Ergenekon soruşturmasında bir aydır tutuklu bulunan Fuat Ermiş avukatının itirazı sonucu tahliye edildi.

Radikal



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs