yiyen olur mu? | " /> yiyen olur mu? | "/>

En Sıcak Konular

Öcalan'ın bu taktiğini yiyen olur mu?

17 Nisan 2008 08:53 tsi
Öcalan'ın bu taktiğini yiyen  olur mu? Türkiye'deki ABD karşıtlığını yeniden körükleyip, Büyük Birader'i yanına çekme stratejisi doğrultusunda Osman Öcalan durduk yere bakın neler söyledi..

Türkiye ABD ile ilişkilerini düzelttikten sonra PKK'ya üst üste darbeler indirilmişti. Örgütün bu durumdan rahatsız olduğu biliniyordu. Ve hem Türkiye'de hem de Avrupa'daki örgüt üyelerine PKK&ABD ilişkileriyle ilgili konuşmalar yaptırıldı. Ancak buna rağmen Türkiye'deki ABD düşmanlığı yükseltilemedi. ABD'yi kendi safına çekme hamlesinin sonuncusunu ise Osman Öcalan yaptı:

Los Angeles Times'a konuşan Osman Öcalan'a göre ABD, PKK'nın İran kolu olan PEJAK'a ekonomik yardım, gıda, tıbbi malzeme ve Rus silahı sağlıyor.

ABD'yle güzel ilişki var

PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'a göreyse Amerikalı yetkililer, Irak'ın 2003'te işgalinden hemen önce PEJAK'ın Kuzey Irak'taki kamplarını ziyaret etti. Son dönemde PKK'-dan ayrılan Öcalan, Los Angeles Times'a o dönemi şöyle anlattı: “Başından beri Amerika'nın bize yardım edeceğini biliyorduk. Şimdi gayet güzel bir ilişki var. Hem iki grup arasında diyalog var hem de bir noktaya kadar askeri yardım...”

Osman Öcalan ve diğerlerine göre ABD'nin PEJAK'a olan yardımı gıda, ekonomik yardım, tıbbi malzeme ve Rus malı silahlar şeklinde oluyor. Bunların bir kısmı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla aktarılıyor. Her 2 ya da 3 ay ABD askeri araçları PKK ve PEJAK kamplarını ziyaret ederken görülüyor. Öcalan'a göre “Sistematik bir ilişki ya da arayacak bir telefon numarası yok. Çünkü Amerikalılar resmi bir ilişki kurmak istemiyor. Bu şekilde ne zaman Türkler soru sorsa 'İlişkimiz yok' diyebiliyor...”

Aktif haber



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,388 µs