'ayrık otu' kalmadı! | " /> 'ayrık otu' kalmadı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de 'ayrık otu' kalmadı!

17 Nisan 2008 08:27 tsi
CHP'de  'ayrık otu' kalmadı! CHP İstanbul İl Örgütü'nde 139 delegenin tamamı, kurultay öncesi Baykal'a destek imzası verdi. İl Başkanı Tekin, 'Bu, İnönü dönemi dahil CHP tarihinde bir ilk' derken, muhalefete göre baskı var, imzalar baskı sonucu alındı...

Gürsel Tekin'in, il başkanlığına getirilmesinden sonra çoğu ilçe örgütünün feshedilerek Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerin koltuğa oturduğu CHP il örgütünde 'ayrık otu' kalmadı. Tekin'in ifadesiyle, İsmet İnönü dönemi de dahil, CHP tarihinde bir ilk başarılarak, 139 delegenin tamamı 26-27 Nisan'daki 32. Olağan Kurultay için Baykal'a destek imzası sundu. Muhalefet, "İmzalar baskıyla alındı" diyor.

İmzaları Tekin Baykal'a iletti
İmzaları toplayan İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partide iç barışın sağlanması için böyle bir girişime ön ayak olduğunu vurguladı. Tekin, eski il başkanları Bozkurt Nuhoğlu ve Ali Özcan gibi Baykal'a muhalif isimlerin de imza koyduğu listeyi 8 Nisan'da Ankara'ya gidip Baykal'a teslim ettiğini söyledi:
"Ne Genel Başkan'ın ne Genel Merkez'in böyle bir talebi oldu. Birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. 22 yıldır partideyim. O tarihten beri parti içi çekişme ve kongre tartışması var. Hiçbir partilimiz tartışma istemiyor. Genel Başkan, Türkiye'yle ilgili vizyonunu açıklayacak, sorunları tartışacak. Onu mu tartışalım, bunu mu tartışalım; sandalye mi atıldı, masa mı atıldı... O devir bitti kardeşim! Buna öncü olduk."


'Başka illere de örnek oldu'
Tekin, 'Genel Başkan'a jest' diye açıkladığı bu girişimin kimi diğer illere de örnek olduğunu belirtti. Aday adayı olan dört ismin kendisiyle konuşmak için girişimde bulunmadığını vurgulayan Tekin, "İktidar olmak istiyoruz. İktidar olmanın yolu, önce iç barışı sağlayacaksınız. Bu iç barışın belgesidir" dedi. Tekin şöyle devam etti:
"Kongre sonrası yerel seçimler için kolları sıvayacağız. Seçimden altı ay önce adaylar açıklanacak. Bunun için hem aday adaylarıyla, hem CHP'ye geçmeyi düşünen belediye başkanlarıyla görüşmeler sürüyor. Bir yandan da kamuoyu yoklamaları yapılıyor."


'Kurultayda fire olur'
Muhalifler ise imzalara tepkili. Genel başkan aday adayı Haluk Koç'u destekleyen CHP İstanbul Milletvekili ve eski il başkanı Şinasi Öktem, 32 imzanın zaten ilçe başkanlarına ait olduğunu, diğer imzaların da baskılar sonucu alındığını iddia ediyor. Bu imzaların geçerliliği olmadığını savunan Öktem, genel kurulda fireler olacağı görüşünde:
"O imzalar salonda tekrarlanmaz. Kürsünün önüne masa konacak. Delegeler imza atacaklar. Örneğin 35-44 oy Haluk Koç'a gelir. Delegeler parti meclisi seçimlerindeyse yarı yarıya bölünür."

radikal



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,204 µs