En Sıcak Konular

Diyarbakırlı kadınlar Bacca için yürüdü!

16 Nisan 2008 23:23 tsi
DİYARBAKIR Kadın Platformu üyesi 30 kadın, İtalyan sanatçı "Pippa Bacca"nın Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülmesini yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı.

DİYARBAKIR Kadın Platformu üyesi 30 kadın, İtalyan sanatçı "Pippa Bacca" olarak tanınan 33 yaşındaki Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülmesini yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı.

Eğitim- Sen Diyarbakır şubesi önünde toplanan Kadın Platformu'na üye kadınlar, daha sonra Ofis Semti'ne kadar yüreyerek burada basın açıklaması yaptı. Kadın Platformu adına konuşan Gülfer Coşkun, İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın ülkesinde başlattığı barış yürüyüşünü tamamlayamadığını, Türkiye'deki erkek şiddetinin buna engel olduğunu iddia etti. Coşkun, “Pippa Bacca, Milano'dan başlattığı yolculuğunda Türkiye'den geçerken tecavüz edilerek üldürüldü” dedi. Pippa Bacca'ya reva görülen muamelenin Türkiye'deki eril şiddet kültürü ve kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutun da bir göstergesi olduğunu söyleyen Coşkun şunları söyledi:

“Uzun yıllardır ülkemizde savaş, ırkçılık, milliyetçilik, yabancı düşmanlığı ve şiddet dolu erkeklik kültürü birbirini beslemekteydi. 20 yılı aşkın zamandır çatışmalı ortamlarda köyü yıkılan, evladını yitiren, doğduğu topraklardan göç etmek zorunda kalan Kürt kadınları olarak Pippa'nın barış yürüyüşünü destekliyorduk. Dünyada savaşların son bulup barışın yeşermesini isteyen biz kadınlar Pippa'ların tecavüz edilerek öldürülmesini unutmayacağız ve unuturmayacağız. Barış yanlısı bır kadının vahşice tecavüz edilmesi karşısında, "Avrupa'ya rezil olduk" ve "Bizi yanlış tanıyacaklar" söylemleri yerine atarekli şiddetin neden bu ülkede bu kadar yoğun yaşandığını tartışmak soruna daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.”

Açıklama sonrasında 30 kadın, sık sık "Ataerkil şiddete hayır", "Pippa'ya uzanan eller kırılsın", "Kadına uzanan eller kırılsın", "Jın Jiyan Azadi" (Kadın, Yaşam ve Özgürlük) ve "Biji Aşiti" (Yaşasın özgürlük) sloganları attı. "Bacca'yı unutmayacağız", "Kadın kavga istemiyor" ve "Tacizci tecavüzcü erkek şiddetine hayır" yazılı pankartlar taşıyan kadınlar açıklamadan sonra dağıldı.

hurhaber




Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs