AB'den döndü! | " /> AB'den döndü! | "/>

En Sıcak Konular

Hürriyet'in manşeti AB'den döndü!

16 Nisan 2008 20:31 tsi
Hürriyet'in manşeti AB'den döndü! ABD'de bulunan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Hürriyet'in 'İran'ı değil AB'yi göster' başlığı ile manşetten verdiği habere sert çıktı.

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, bugün bir gazetede yer alan ''AKP, Türkiye'yi İran'a doğru değil AB'ye doğru götürmek istediğini göstermeli'' ifadesinin çarpıtılarak kullanılmış bir ifade olduğunu belirtti ve ''ne ben, ne de AB, Türkiye'nin İran yönünde ilerlediğine inanıyoruz'' dedi.

Lagendijk,  açıklamasında, Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) Washington'da gerçekleştirilen 27'inci yıllık konferansındaki bir panelde söylediği sözlerin çarpıtıldığını kaydetti. Joost Lagendijk, ''bugün bir gazetede bana atfen çıkan haber dolayısıyla birçok e-mail mesajı ve telefon geldi. Söylediklerimin gazetede çarpıtıldığını gördüm. Bu yüzden moralim çok bozuk'' dedi.

Lagendijk, ''gazete haberine göre söylediklerim, sanki ben kişisel olarak veya AB, Ak Parti'nin Türkiye'yi İran yönüne götürmesinden korkuyormuşuz gibi yansıtılmış. Ben sadece Türkiye'de bu iddiada bulunan, böyle korkular taşıyan insanlar olduğuna işaret etmiştim. Ben bu insanların yanlış düşündüğüne inanıyorum. Ne ben, ne de AB, Türkiye'nin İran yönünde ilerlediğine inanıyor. Benim mesajım çok açık. Böyle bir düşünce taşıdığımızın ima edilmesi çok talihsiz. Çünkü doğru değil'' ifadesini kullandı.

ATC konferansı çerçevesinde ''Türkiye, AB ve ABD: 2009'daki zorluklar'' konulu bir panelde konuşan Lagendijk, şu ifadeleri kullanmıştı: ''kişisel olarak ben veya Avrupa'daki pek çok kişi, türban yasağını kaldırmanın İslamlaşma veya Türkiye'yi İran yönüne götürme yönünde bir adım olduğuna inanmasak da, Türkiye'de, Ak Parti'nin gizli bir gündemi olduğuna, Türkiye'yi yanlış yönde götürme yönünde planları bulunduğuna inananlar var. Tekrar söylüyorum, ben böyle olduğuna inanmıyorum''. Lagendijk panelde, Ak Parti'nin, bu korkuların varlığını tanıması ve bu tür korkuları gidermeye yönelik bazı adımlar atmasının yerinde olacağını kaydetmişti.

 


haber7



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs