En Sıcak Konular

Rusya'da Nazi tanklarına trafik cezası!

16 Nisan 2008 20:16 tsi
Rusya'da Nazi tanklarına trafik cezası! Rusya Novosibirsk bölge savcısı İkinci Dünya Savaşı'nın canlandırılması sırasında kullanılan tanklarda faşist işaretler bulunduğu gerekçesi ile tank sahibine 'aşırıcılık' davası açtı.

Rusya Novosibirsk bölge savcısı İkinci Dünya Savaşı'nın canlandırılması sırasında kullanılan tanklarda faşist işaretler bulunduğu gerekçesi ile tank sahibine 'aşırıcılık' davası açtı.

Mahkemeye bakan hakim de tankları modifiye ederek üzerine Nazi işaretleri yapan Vyaçeslav Veryovoçkin'i aşırıcılık suçu yerine bir başka trafik ihlali suçundan cezalandırdı. İlginç davada tankları kullanan asker oyuncuların kabin içinde seyahat etmemelerini gerekçe gösteren hakim Veryoviçkin'e 100 ruble (4 dolar) para cezası kesti.

Veçerniy Novosibirsk (Novosibirsk Akşam) gazetesi internet versiyonunda davayı açan Novosibirsk Bölgesi Savcısı Vladimir Tokorev'in açıklamarına yer verildi. Açıklamada Tokorev, tankları modifiye ederek yeniden yapan Vyaçeslav Veryovoçkin'in çalışmalarına saygılı olduğunu belirterek Veryovoçkin'in kötü niyetli insanlar tarafından kullanıldığını söyledi. Gösterinin düzenleme tarihinin 16 Mart seçilmesi tesadüf olmadığını belirten Tokorev, 1935 yılı 16 Mart'ında Alman nazi ordusu Wehrmacht'in kurulduğu ve daha sonra Nazi Almanyası tarafından sürekli kutlanan gün haline geldiğini kaydetti. Tokorev, 'Bugün tanklardaki Nazi haç işaretlerine sesimizi çıkartmazsak, yarın bu sembolleri taşıyan gençlerin ellerini sallaya sallaya sokaklarda dolaşmalarına engel olamayız.' diye konuştu.

Gösteride Rus T-34 tankları ile Alman Prag 38T tanklarının savaşma sahnesi sergilenmişti. Üzerinde Nazi işareti bulunan tanların sahibi Veryovoçkin ise Sovyet tanklarının zafer kazandığı gösterilerde Nazi propagandası yapılmadığını savundu.

Mahkeme şimdilik 'kabin dışında insan taşıdığı' gerekçesiyle Veryovoçkin'e 100 ruble (4$) ceza verdi. Tarihi bir olayın canlandırıldığı gerekçesiyle Nazi işareti kullanılması ise suç olarak görülmedi.

Star



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs