En Sıcak Konular

Polis Haluk Levent'in peşinde

16 Nisan 2008 17:36 tsi
Şarkıcı Haluk Levent ile menajeri hakkında dolandırıcılık iddiasıyla “yakalama emri” çıkarıldı.

“Borçlarını ödemeleri karşılığında 10 yıllık müzik çalışmalarının getirisini vereceği konusunda sözleşme yaptığı kişileri, başka bir şirketle anlaşması olduğunu söylemeyerek dolandırdığı” iddiasıyla yargılanan şarkıcı Haluk Levent ile menajeri hakkında “yakalama emri” çıkarıldı.
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Haluk Levent ile Ünal Acar katılmadı. Müşteki Mehmet Doğru ile Nimet Doğru ise duruşmada hazır bulundu.

Şikayeti sorulan müştekilerden Doğru, kendisinin tefeciliğe karşı bir insan olduğunu, Haluk Levent'in de bu durumu bildiği için kendisiyle irtibata geçtiğini söyledi.

Mehmet Doğru, “Bana tefecilerin eline düştüğünü söyleyerek yardım istedi. Ben de onun sözlerine inanarak kredi kullanıp kendisine ait çekleri ödedim” dedi.

Levent ile 10 yıllık bir sözleşme yaptıklarını belirten Doğru, bu sözleşme çerçevesinde 5 milyon 642 bin 800 YTL tutarında çek ödediğini söyledi.

Her ödemenin ardından başka ödemeler çıktığını, bir süre sonra ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade eden Doğru, bu arada Haluk Levent'in başka bir şirketle 10 yıllık sözleşmesi olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Bunun üzerine Levent ve menajerinin kendisini mağdur ettiğini anladığını ve şikayetçi olduğunu söyleyen Doğru, sanıkların İzmir ve Antalya'da da başka kişileri dolandırdıklarını ve bunun bir televizyon programında yayımlandığını öne sürdü.

Diğer müşteki Nimet Doğru da Mehmet Doğru'nun eşi olduğunu ve eşinin beyanlarına katıldığını ifade ederek, sanıklar tarafından sahte çekler düzenlenerek, aleyhlerine kullanıldığını öne sürdü. Mahkeme Heyeti Başkanı Tevfik Güngören, sanıklara çıkarılan davetiyelerin tebliğ edilmeden iade olduğunu tutanağa yazdırdı.

Söz alan müştekilerin avukatı Hülya Özer, davaya müdahil olmak istediklerini belirterek, sanıklar hakkında “yakalama emri” çıkarılmasını istediğini bildirdi.

Özer'in talepleri konusunda görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Selimoğlu, sanıkların adreslerinin belli olmadığını ifade ederek, suçun niteliği de göz önüne alınarak işlemlerin hızlandırılması için haklarında “yakalama emri” çıkarılmasını talep etti. Haluk Levent ile Ünal Acar hakkında “yakalama emri” çıkarılmasına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların bulunabilecekleri adresten araştırılmasını ve bulunmaları halinde en yakın ağır ceza mahkemesinde savunmaları alınarak serbest bırakılmasını hükme bağladı. Müştekilerin müdahil olma taleplerini de kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, müşteki Mehmet Doğru ile Nimet Doğru'nun, Transtel Makina Sanayi İthalat ve İhracat Limited Şirketi'nin ortakları ve yetkilileri oldukları kaydediliyor.

Bu şirketin ekonomik durumunun iyi olduğu, Haluk Levent'in ise çok miktarda borcunun bulunduğu belirtilen iddianamede, Levent ile menajeri Ünal Acar'ın, “Levent'in 4,5 milyon YTL'lik borcunun ödenmesi karşılığında ve 10 yıllık müzik çalışmalarının getirisinin tamamının müştekilerle ortak şirket kurarak paylaşılması konusunda” müştekilerin şirketi ile sponsorluk sözleşmesi imzaladıkları anlatılıyor.

İddianamede, bu anlaşma gereği Levent'in borçlarının bu şirket tarafından ödendiği, ancak Levent'in 18 Kasım 1998 tarihinde başka bir şirketle imzaladığı ayrı bir anlaşma ile 18 Kasım 2008 tarihine kadar olan çalışmalarına karşılık 450 bin dolar peşin para aldığı, dolasıyla bu tarihe kadar bir gelirinin olmayacağı kaydediliyor. Levent ve Acar'ın eylemlerinin “nitelikli dolandırıcılık” suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, sanıkların 2 ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.


Yeni Şafak



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs