En Sıcak Konular

Hürriyet neden Gökçek'e saldırıyor

16 Nisan 2008 16:41 tsi
Hürriyet Gazetesi aniden Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında yolsuzluk haberleri yağdırmaya başladı. Hürriyet'in bu "kritik hamlesi"nin sırrı ne?

Bir süredir (yaklaşık iki aydır) Hürriyet gazetesinin manşetinden Ankara Büyükşehir Belediyesi düşmüyor. Bir gün "Yeni İSKİ Skandalı" manşetiyle çıkıyor. Bir başka gün ise "Zemzem Towers'da devre mülk"le.

Haberlerin içeriğine baktığınızda, aslında açıklanabilir ve çok da dişe dokunur yazılar değil. Türkiye'de bile devremülklerin 10 bin dolar civarında olduğu düşünüldüğünde 6500 dolarlık bir Zemzem Towers devremülkü, manşeti hakeden bir haber değil. Gerçi bu Hürriyetçilerin bileceği bir iş. Haberin içeriğinden ziyade zamanlaması ve veriliş tarzı dikkat çekici.

AKP'ye açılan kapatma davasıyla birlikte değerlendirilmeli Ankara Belediyesi manşetleri.

Kapatma davasında kilit isimlerden birisi Melih Gökçek. Gökçek'in olmadığı bir denklemde AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nden kendisini sevindirecek bir haberle çıkması çok güç. Gökçek'ün üst yargı ile, hadi biraz daha açalım Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi üyeleri ile arasının iyi olduğu bilinen bir gerçek.

Bilinen bir başka gerçek daha var. O da Gökçek'in tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı çok istediği. Bunun için de şu sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la sıkı sıkıya pazarlık yapıyor. Derdi tekrar adaylık garantisi almak. Bunun karşılığında da AKP'nin kapatılmaması için lobi yapacak Gökçek.

GÖKÇEK-ERDOĞAN İPİNİ KOPARMA TAKTİĞİ

İşte Hürriyet'in haberleri tam bu noktada, devreye giriyor. Gökçek'i aday olamaz duruma düşürmek, AKP'den koparmak. Hakkında bu kadar şaibe oluşan bir belediyenin başkanını hiçbir parti lideri kolay kolay tekrar belediye başkanlığına aday yapamaz.

Bu durumda da beklenen Melih Gökçek'in, Erdoğan'a kızıp, kapatma davasına müdahil olmaması. Bitaraf kalması. Hürriyet işte böylesi bir denklemde Ankara belediyesini vuran manşetlerle çıkıyor. Yoksa bundan çok daha hacimli, çok büyük rakamlı yolsuzluk dosyalarına pas vermeyen Hürriyetçiler birdenbire dürüstlük fedaisi olmuş değil...

Postmedya.com

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs