En Sıcak Konular

Kamer Genç 'hemşehri' kazığını yemedi

16 Nisan 2008 15:31 tsi
Kendisini GAF Holding'in temsilcisi diye tanıtıp Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in belirleyeceği 30 işçiyi Fransa'ya götüreceğini vaad edenler tarafından dolandırılan Genç, işçilerin zararlarını cebinden karşıladı. Genç’in başına bugün

Kamer Genç'i cep telefonundan arayan bir kişi kendisini Van Turizm'de şoför olarak tanıttı. Bu kişi, hastaneden çıkan Tuncelili bir vatandaşın üç yakını ile birlikte memlekete dönmek istediğini, ancak bu kişilerin yol parası olmadığını belirtti.

Otobüs şöförü olduğunu iddia eden kişi Genç’e “Hemşehrileriniz sizin telefonunuzu verdi. Bize ancak Kamer Genç yardımcı olur diyorlar. Eğer bu dört arkadaşın otobüs parasını öderseniz hepsini Tunceli’ye götüreceğim’’ dedi.

YOLDA BIRAKMAYIZ
Kamer Genç de bunun üzerine , "Madem arkadaşlar zorda kalmış, paraları yok, ben öderim. Sen dördünü de Tunceli’ye götür. Parasını ben veririm’’ dedi. Telefonun ucundaki kişi de “Otobüs ücreti kişi başı 50 YTL. Size banka hesabımı vereyim oraya yatırırsınız’’ cevabını verdi. Genç de “ 50 YTL fazla. Sen hemşehrilerimi 40 YTL’ye götür. Ben sana şimdi 4 kişi için 160 YTL gönderiyorum’’ dedi.

Karşıdaki kişi de bu öneriyi kabul etti. Genç daha sonra danışmanına 160 YTL verdi ve bu paranın şoför olduğunu zannettiği kişinin verdiği banka hesap numarasına havale edilmesini istedi.  Danışman bankaya doğru yola çıkarken, Genç de cep telefonuna düşen numaradan şoför olduğunu zannettiği kişiyi arayıp “ Parayı bankaya gönderdim, havale ediyorum. Sen bu hemşehrilerimden birini ver konuşayım’’ dedi. Telefonu alan kişi de “ Sayın milletvekilim Allah razı olsun bizi yolda bırakmadınız’’ diyerek konuşmaya başladı.

“ŞAŞIRDIM KALDIM’’
Kamer Genç “Senin adın ne ? Tunceli’nin neresindensin?’’  diye sordu. Karşıdaki kişi “Ben Mazgirt ilçesindenim. Adım Şeyhmuz’’ cevabını verdi.  Bunun üzerine Kamer Genç, "Bizim oralarda Şeyhmuz ismi olmaz. Baban kim Mazgirt’in hangi köyündensin?’’ diye sordu. Heyecanlanan kişi de, telefonu cevap vermeden aceleyle kapattı. Hemen danışmanını cep telefonundan arayan Genç, parayı havale etmemesini isteyerek “Hemşehri oyununu’’ bozdu.
Geçen hafta dolandırılan ve bu olay nedeniyle hemşehrilerinin zararını karşılayan Kamer Genç, GAZETEPORT’a "Bu kez yaş tahtaya basmadım. 160 YTL'yi kurtardım. Artık kime inanacağımı da şaşırdım. Kimin iyi niyetli, kimin niyetinin bozuk olduğunu anlamak zor. Tunceli’de işsizlik had safhada, yatırım da yok. Bizim oradan iş bulma hayali ile gelen çok sayıda kişi, Tunceli’ye dönecek para bile bulamıyor. Onun için bu telefonda anlatılanlara önce inandım, sonra şüphelendim’’ dedi.

(GAZETEPORT) 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,681 µs