En Sıcak Konular

Müslüm gündüz ortaya çıktı

16 Nisan 2008 13:49 tsi
28 Şubat sürecinin 'karanlık' isimlerinden Müslüm Gündüz, ortaya çıktı. Gündüz ve 11 müridi haklarında açılan silahlı örgüt kurma davasının görülen duruşmasında erteleme kararı çıktı.

Aczimendi lideri Müslüm  Duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmezken yazılı beyanda bulunmak üzere süre isteyince duruşma 12 Haziran'a ertelendi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Müslüm Gündüz ve 11 müridi katıldı. 2004 yılı Ocak ayında Malatya'nın Battalgazi ilçesinde azcimendilere yönelik yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan 2'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, 14'ü de DGM tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

O tarihten itibaren devam eden duruşma TCK'da meydana gelen değişiklikler nedeniyle bu güne kadar 5 ayrı mahkemede görüldü. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya basın mensupları alınmazken Gündüz ve 11 müridi iştirak etti.

Müslüm Gündüz'ün avukatı Umut Yalçın, müvekkilinin herhangi bir beyanda bulunmayacağını belirterek, "İfadelerini içeride verdiler. Eksik bir iki sanığın ifadesi kaldı. Bu nedenle duruşma ertelendi. Müvekkilimiz hiçbir zaman, hiçbir şekilde ismini kullanıp da olay çıkarmaya çalışacak kişilerin eylemlerine karışmayacak. Bu nedenle de bu konularda ifade vermek istemiyor. 2004 yılında Battalgazi ilçesinde yapılan operasyonla ilgili örgüt kurmakla suçlanıyor." dedi.

Müslüm Gündüz ise "Gerekenleri avukatım söyledi. Teşekkür ederim." demekle yetindi. Gündüz ve müridleri daha sonra adliyeden ayrıldı.

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs