Askeri Savcılığa çağrıldı | " /> Askeri Savcılığa çağrıldı | "/>

En Sıcak Konular

Vakit muhabiri Askeri Savcılığa çağrıldı

16 Nisan 2008 10:40 tsi
Vakit muhabiri Askeri Savcılığa çağrıldı    
Vakit Gazetesi'nde çıkan 'Kim bu binbaşı B.Ş.' haberinin ardından Genelkurmay Askeri Savcılığı harekete geçti. Vakit muhabirinin ifadesi alındı. Detaylar hayli ilginç...


Vakit Gazetesi'nde 9 Mart tarihinde yer alan 'Kim bu binbaşı B.Ş.' haberinin ardından Genelkurmay Askeri Savcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında haberde imzası bulunan muhabir Aslan Değirmenci'nin ifadesine başvuruldu.

Vakit Gazetesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Sözkonusu haberimizde; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada ele geçen ve 'Ergenekon Tüzüğü' olarak nitelenen 'Ergenekon Analiz Yeni Yapılanma Yönetim ve Geliştirme Projesi' belgesine dikkat çekmiştik. Örgüte para sağlamak için yapılacak illegal seçeneklerin anlatıldığı tüzükte, 'finansal faaliyetlerle' ilgili ifadelerin, geçtiğimiz yıl TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na ifade veren bilgisayar korsanı (hacker) Yunus Harputlu'nun beyanlarıyla benzerlikler taşıdığına dikkat çekmiştik.

ERGENEKON MU KULLANDI?

Ergenekon belgesinde, 'örgüte finansman sağlamak için hacker'lardan yararlanılarak banka hesaplarına girilmesi ve gizli bilgilerin ele geçirilmesi' öngörülürken, 2007 yılında İnsan Hakları Komisyonu'na bilgi veren bilgisayar korsanı Harputlu, “Bazı asker kişiler benimle irtibata geçti. 1 astsubay ve uzman çavuş bana ulaştı. Beni ismi B.Ş. olan binbaşının yanına götürdüler. Binbaşının isteği doğrultusunda birçok kişi ve kurumun bilgisayarına girip özel bilgilerini ele geçirdim. Bu bilgiler binbaşı aracılığıyla 3 İsrailli işadamına satıldı” diyordu.

Haberimizde, akıllara “Harputlu'yu Ergenekon mu kullandı?” sorusunun geldiğini belirtmiştik.

MUHABİRİMİZİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Haberimizde ayrıca, Harputlu'nun bir diğer ifadesinde geçen “Hesabıma yaptığım işler karşılığında Mayıs 2006'da Bingöl'den 5 bin YTL, Tunceli'den ise iki ayrı havale ile 10 bin YTL yatırıldı” şeklindeki sözlerine dikkat çekmiştik. Komisyonun PTT Malatya Başmüdürlüğü ile yaptığı yazışma sonrasında sözü edilen havalelerin doğru olduğu ortaya çıkmıştı. 9 Nisan tarihli bu haberimiz üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında tanık olarak muhabirimiz Aslan Değirmenci'nin bilgilerine başvuran Askeri Savcı Yarbay Zekeriya Duran, tüm gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve en ufak ayrıntıları bile araştırdıklarını kaydetti.

HARPUTLU TSK'YI DOLANDIRMIŞ

Öte yandan, Yunus Harputlu'nun Malatya Cezaevinde olduğu tespit edildi. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Harputlu'nun Elazığ İl Jandarma Komutanlığını 15 bin YTL dolandırmak suçundan 27 Şubat 2008 tarihinde 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Harputlu'nun birçok dolandırıcılık davalarının sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs