KARAR: Sanık görevini iyiye kul | " /> KARAR: Sanık görevini iyiye kul | "/>

En Sıcak Konular

KARAR: Sanık görevini iyiye kul

16 Nisan 2008 10:44 tsi
KARAR: Sanık görevini iyiye kul Belediye otobüsleri ücretsiz, ekmek yarı fiyatına, muayene 1 YTL, 10 tona kadar su kullanımı bedava... Ama Danıştay bu hizmetleri için İzmir’in Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında “kamu davası” açtı. Yani görevi 'iyiye' kull

İzmir’in Dikili ilçesinde ayda 10 tona kadar kullanılan su için ücret alınmıyor. İlçede belediye otobüsleri ücretsiz, sağlık merkezinde muayene ücreti 1 YTL, belediyenin fırınından da ucuz ekmek satılıyor... Ancak tüm bu uygulamalar, ilçenin SHP’li Belediye Başkanı Osman Özgüven’in başını ağrıtacak gibi görünüyor. Zira, Başkan Özgüven hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla dava açıldı. Osman Özgüven, Dikili’de yaşananları NTV’ye anlattı. 

Belediye Başkanı Özgüven, ilçedeki uygulamalar hakkında şu bilgileri verdi: “10 tona kadar kullanılan su için hiçbir ücret almıyoruz. Ancak 10 tonu geçince, 11 ton suyun ücretini alıyoruz. Zaten 10 ton suyu da yaşlılar; anne-babalar kullanıyor. Bu bizim bir tarifemiz. Suyu ücretsiz vermiyoruz. Bu, küresel ısınma tehdidinin olduğu günümüzde, suyun daha tasarruflu kullanılmasını da sağlıyor.”

Özgüven, sözlerini şöyle sürdürdü: “225 gram ekmeği, 25 YKr’ye satıyoruz. Sağlık merkezimizdeki her türlü tıbbi tahlili 1 YTL’ye yapıyoruz. Röntgen ücreti ise 5 YTL. Ancak ödeyemeyecek durumda olanlardan herhangi bir ücret almıyoruz.”

Camilerde suyun yıllardır ücretsiz kullanıldığını belirten Başkan Özgüven, okullardan da su ücreti almadıklarını söyledi.

DAVA GEREKÇESİ: GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK

Osman Özgüven, kendisinin ne ile suçlandığıyla ilgili bir soruyla ilgili olarak, “Aslında suçumuz yok da, ancak eğer bu suçsa, seve seve kabul ediyorum. Suyu yasal olarak ücretsiz vereyemeyişimiz nedeniyle Sayıştay denetçileri gelip rapor tuttular. Danıştay da, suyun bedava kullanımı gerekçesiyle ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açılmasına karar verdi” dedi.

DİĞER BELEDİYELER DE İSTERLERSE YAPABİLİR

Belediye Başkanı Özgüven, “Tüm bu harcamaları nasıl karşılıyorsunuz?” sorusunu ise “Bütün belediyelerin sahip olduğu gelirin dışında başka gelirimiz yok. Kendi gelirlerimizle sağlıyoruz. Eğer isterlerse diğer belediyeler de bunu yapabilir. Yeter ki isteyelim. Her belediye, kendi yöresindeki koşulları değerlendirerek birtakım uygulamalar yapabilir” şeklinde yanıtladı.

FIRINCI VE ŞOFÖRLER BANA KIRGIN

Öte yandan, Belediye Başkanı Özgüven ve dönemin 11 meclis üyesi, dava nedeniyle Cumhuriyet Savcılığında ifade verdi.

Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada “Belediye çalışanlarına suda yüzde 50 indirim yaptığı ve su paralarının faizlerini zamanında tahsil etmediği” için kendisine başka bir soruşturma daha açıldığını belirten Özgüven, “Millet zaten zor durumda. Bırak su parasını ödemeyi, ekmek almaya parası yok. Bu durumda nasıl su parası alınabilir ki? Paralı da olsa ödeyemeyecekler zaten” dedi.

Özgüven, hizmetleri nedeniyle fırıncılar ve dolmuş şoförleri ile kırgınlıklar yaşadığını da söyledi.

Özgüven,”Belediyenin imkanlarıyla sosyal alanda da Dikili’yi ayağa kaldırmaya, canlandırmaya çalışıyorum. Hepsini halkın hizmetine sundum. Kimseye verilemeyecek bir hesabım yok” dedi.

ntvmsnbc.com



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs