En Sıcak Konular

Erdoğan ölümden dönmüş!

16 Nisan 2008 10:50 tsi
Erdoğan ölümden dönmüş! İstanbul'da mart ayında yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik yapılan operasyonda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin iç krokileri bulundu. Teröristlerin bu kadar çok detayı nasıl ele geçirdiği merak konusu.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nin operasyonunda, DHKP-C'nin Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu öne sürülmüştü. Örgütün bomba düzeneği yerleştirilmiş uzaktan kumandalı oyuncak arabayı, Erdoğan'ın makam aracı Üsküdar'daki evinin önüne geldiğinde patlatmayı planladığı belirtilmişti. Operasyonda evin çevresini gösteren krokiler de bulunmuştu.

Odalar da belli
Aynı operasyonda Erdoğan'ın evinin içini gösteren krokiler de bulunduğu bilgisi edinildi. Evin müştemilatını gösteren ve elle hazırlanmış krokilerin, katların ayrıntılı planını göstermesi dikkat çekti.

Planlarda, odaların durumunun da ayrıntılı olarak çizildiği anlaşıldı. Ayrıca, evin bulunduğu bölgenin uydu görüntülerinin elde edildiği öğrenildi. Uydu görüntülerinin eylemden sonra kaçışı kolaylaştıracak biçimde hazırlandığı tespit edildi.

Polis, DHKP-C'nin, Erdoğan'ın evinin iç planını nasıl hazırladığını araştırıyor. Bu suikast hazırlığından sonra Erdoğan'ın korunmasına yönelik önlemler artırılmıştı.

Misilleme için
Yasadışı örgütün, eylem planını, örgütün İstanbul sorumlusu Asuman A.'nın yakalanmasına misilleme olarak hazırladığı iddia edildi. Emniyet kaynakları, geçen hafta yakalanarak tutuklanan Tekin T.'nin de Asuman A.'nın yerine örgütün İstanbul sorumlusu olduğunu belirtti.

Tekin T.'nin adı, Aralık 2007'de Ankara'daki hücreevine yapılan operasyona da karıştı. Asuman A. ile birlikte yakalanan Tekin T.'nin, DHKP-C'li Kevser Mızrak'ın ölümüyle sonuçlanan operasyonda ortaya çıkarılan Kurtuluş'taki hücre evinin tutulması için talimatı veren kişi olduğu öne sürüldü.

Hücre evinin belirlendiği operasyonda, İstanbul'da gözaltına alınarak sorgulanan N.E. adlı bir kadının, evin tutulması ve bakımı için kendisine Tekin T.'nin talimat verdiğini söylediği öğrenildi.
Aktif Haber



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs