Neo-faşist dönem! | " /> Neo-faşist dönem! | "/>

En Sıcak Konular

Neo-faşist dönem!

16 Nisan 2008 09:19 tsi
Neo-faşist dönem! 2. Dünya Savaşı'nda Mussolini faşist yönetiminin son bulmasından bu yana İtalya'nın en uzun süreli iktidarda kalan lideri Berlusconi geri döndü.

Ülkesinin en zengin işadamı olan Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifakı, oyların yüzde 47.19'unu alarak iktidarı garantiledi. Guardian gazetesine göre, son 14 yılın en sağcı hükümeti kurulacak.

İtalya'da genel seçimlere Özgür Halk Partisi (Partito della Liberta) adındaki sağ partiler koalisyonunun başında giren Silvio Berlusconi, yaklaşık iki yıllık aradan sonra üçüncü kez başbakanlığa döndü. Türkiye'nin üyelik sürecine desteğiyle tanınan Berlusconi ülkenin en zengin işadamları arasında. Berlusconi, iktidarı kendisinden devralan Romano Prodi hükümetinin, Ocak ayındaki güven oylamasını kaybetmesi üzerine uzlaşma formüllerini reddedip erken seçimde ısrar etmişti. İngiliz Guardian gazetesine göre, İtalya'da son 14 yılın en sağcı hükümeti kurulacak. Gazete, yeni hükümetin ılımlıları değil, Gianfranco Fini'nin neo-faşist Ulusal İttifakı'nı içereceğine dikkat çekiyor. Berlusconi, galibiyetinin netleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Kazandım. Bu, büyük bir sorumluluk. Ülkeyi beş yıl ben yöneteceğim” dedi.

DIŞİŞLERİ'NE TÜRKİYE DOSTU

Berlusconi'nin ilk icraatı Türk dostu Franco Frattini'yi Dışişleri Bakanlığı'na getirmek olacak. En başından beri Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini destekleyen Frattini halen Avrupa Birliği İlerleme Komisyonu'nda Adalet, Bağımsızlık ve Güvenlik Komiserliği görevini yürütüyor.


MİLYARDER İŞADAMI

Medya, reklam, sigorta, inşaat ve gıda olmak üzere geniş bir alanda faaliyet gösteren bir şirketler grubunun başkanı olan Berlusconi'nin şahsi servetinin 12 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Berlusconi ayrıca AC Milan futbol takımının da sahibi. Estetik ameliyat yaptırıp saç ektirdiğini kabul eden Berlusconi, medyaya sık sık yanık teni, bandanaları ve güneş gözlükleri ile yansıyor. Berlusconi'nin eleştirilmesine yol açan asıl konu ise, siyasi konumunu şahsı ve şirketlerinin çıkarı için kullandığı şeklindeki suçlamalar.


Merkez sağ % 47,19 - Merkez sol % 37,87

Mussolini'nin torunu Alessandra Mussolini'nin Sosyal Alternatif Partisi, Ulusal ittifak lideri Gian Franco Fini ile birlikte Berlusconi'nin Forza İtalia Partisi ile birleşerek Özgür Halk Partisi'ni oluşturan partilerden biri. Mussolini şarkıcıyken dergilere çıplak poz vermiş ve 'faşist olmak eşcinsel olmaktan iyidir' sözüyle gündeme gelmişti. Mussolini tam bir Türkiye karşıtı.


Sol koalisyonu az farkla geçti

Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifak genel seçimi, merkez sola kıyasla yüzde 9'luk farkla kazandı. Meclis ve senatoda oyların yüzde 47,19, senato'da ise yüzde 38,06'ı merkez sağa giderken, merkez solun oy oranı mecliste yüzde 37,87'de kaldı. Mecliste 630 sandalyeden 340'ı, senatoda da 315 sandalyeden 167'si Berlusconi'ye gitti.

yenişafak



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,718 µs