En Sıcak Konular

Can Tanrıyar 17 trilyon istiyor!

16 Nisan 2008 09:14 tsi
Show TV’de sürpriz bir şekilde görevine son verilen Can Tanrıyar, Karamehmet Grubu'na tam 17 Milyon YTL'lik dava açtı. Karamehmet'in işi zor.

Can Tanrıyar, Petek Dinçöz'le evliliğini Beyaz'ın Kanal D'deki programında yayınlatınca 11 yıllık Show TV macerasının sonu gelmişti. İddiaya göre Show'un sahibi Mehmet Emin Karamehmet, düğünün yayınlanması üzerine iki programın yayından kaldırılmasını istemişti.

İKİNCİ İDDİA ALİ KIRCA

Kulislerde dolaşan ikinci iddiaaya göre ise Tanrıyar, Ali Kırca'nın belaltı görüntülerinin bulunduğu kasetle suçlanmış ve Kırca Show'a transfer olurken Tanrıyar'ın kovulmasını şart koşmuştu.

17 MİLYON YTL'LİK DAVA

Düğünden sonra Tanrıyar'ın şirketlerince Show TV için hazırlanan Uçankuş ve Pazar Keyfi programları yayından kaldırılmıştı. Show TV, 18 Ocak 2008'de programların yapımcısı şirketlere noter ihtarı çekerek aralarındaki sözleşmeleri tek taraflı fesh etti. Show TV, fesihnameden 1 gün sonra da hazırladığı Borç Tasfiye Protokolü'nü Tanrıyar'ın şirketlerine göndererek, 5 milyon 587 bin YTL'yi ödeyeceğini taahhüt ederek, bu anlaşmayı imzalamasını istedi. Show TV, ödemelerinin taahhüdü olarak da Tanrıyar'ın şirketlerine 55 adet senet verdi.

Show TV senetleri ödemedi

Tanrıyar protokolü imzaladı ancak Show TV ödemeyi taahhüt ettiği 300 bin YTL'yi ödemedi. Tanrıyar'ın şirketleri, çektikleri noter ihtarı ile borçlarını ödemek için imzalamak zorunda kaldıkları 19 Ocak 2008 tarihli Borç Tasfiye Protokolü'nü, taahhüt edilen ödemenin yapılmaması nedeni ile feshettiğini bildirdi. Tanrıyar'ın şirketleri, Borç Tasfiye Protokolü'nü fesheden noter ihtarında taahhüt edilen 5 milyon 587 bin YTL'nin de ödenmesini talep etti. Show TV, yolladığı yanıtta, 19 Ocak 2008 tarihli Borç Tasfiye Protokolü'nün hukuken geçerli olduğunu iddia ederek Tanrıyar'ın talep ettiği 5.8 milyon YTL ödemeyi yapmadı. Noter ihtarına rağmen parasını alamayan Tanrıyar, dava açarak toplam

17 milyon YTL alacaklı olduğunu öne sürdü. Tanrıyar'ın şirketi Uçankuş Medya Yayıncılık A.Ş., aralarında yaptıkları Borç Tasfiye Protokolü'ndeki rakamların gerçek alacaklarını yansıtmadığını, yüklü miktarda borçları nedeni ile bu anlaşmayı imzaladıklarını belirtti.

İcra takibi de başlatacak

TANRIYAR'In avukatı Ömer Durak, 500 bin dolar ve 16 milyon 597 bin YTL alacaklı bulunduklarını belirterek, “Ancak gerçek alacağımızı bilmiyoruz. Bilirkişilerce tespit edilecek alacaklarımızı da talep edeceğiz. Alacaklar için icra takibi de başlatacağız” dedi.

PETEK'İN PROGRAMI DA KALDIRILMIŞTI

Petek Dinçöz, Can Tanrıyar'la canlı yayında evliliği öncesinde Show TV'de 'Arım Balım Peteğim' isimli programla ekrana geliyordu. Düğünden sonra önce Tanrıyar'ın ardından da Dinçöz'ün programı yayından kaldırıldı.

aktifhaber



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs