Özkök'e yüz kızartacak iki hatırlatma ! | " /> Özkök'e yüz kızartacak iki hatırlatma ! | "/>

En Sıcak Konular

Özkök'e yüz kızartacak iki hatırlatma !

15 Nisan 2008 17:12 tsi
Özkök'e yüz kızartacak iki hatırlatma ! Yasemin Çongar, bir cinayet ve iki darbe planından yola çıkarak bazı kimi yazarlara bakın nasıl mesaj gönderdi?

Taraf Gazetesi yazarı Yasemin Çongar,Türkiye'nin yakın dönemde yaşadığı olaylardan yola çıkarak bazı yazarlara hatırlatmada bulundu.İşte Çongar'ın yazısının ilgili bölümleri...

Hatırlıyorsunuz değil mi?

Hrant Dink’in katledilmesinden hemen sonraydı.Ogün Samast,Yasin Hayal,Erhan Tuncel adlarını henüz yeni öğrenirken biz,birileri de bu adamları nasıl bilmemiz,gerektiğini buyuruyordu köşelerinden.

“Varoş psikopatları” demeliydik bu canilere; her birinin “yalnız kurt” olduğuna inanmalıydık. Haşa cinayetin arkasında derin güçler aramamalıydık…

Tıpkı Danıştay saldırganı Alparslan Arslan gibi ,Ogün Samast’ında “iklim gereği adam vurası gelen bir yalnız adam”olduğunu yazmalıydıkkafamızın bir yerine.

Hatta “keşke bunlar organize işler olsaydı,o zaman işimiz ne kolaydı” diye yüksek sesle hayıflanmalıydık.

Bize düşen,onların yazdıklarını dikkatle okuyup yürekten inanmalıydık.

Cinayeti yalnız bir kurdun işlemediğini biliyoruz artık.Dink Cinayetinin uzun bir zaman,ayrıntılı bir biçimde planlandığını biliyoruz.Bu plandan devletin haberdar olduğunu da. Haberdar devlet görevlilerinin cinayeti durdurmak için kılını kıpırdatmadığını da.

Peki, burada dürüst bir fikri takip gerekmiyor mu?

Cinayet sonrası”varoş psikopatları “edebiyatını yapanlar kasıtlı bir yanıltma çabası değil de samimi bir yanılgı içindeyseler eğer,şimdi Hrant Dink davasının gerektiği gibi genişleyerek görülmesini en başta onların istemesi gerekmez mi?

Netleşen hatayı kabullenmeleri çok mu zor?


Hatırlıyorsunuz değil mi?

Nokta dergisinin darbe günlüklerini yayımlamasından hemen sonraydı.2004’te dönemin dört kuvvet komutanının iki ayrı askeri darbe planladıklarını daha yeni öğrenirken biz, medyadaki başka birileri de bu planları günlüğüne not eden eski Deniz Kuvvetleri komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in “bu günlükler benim değil” demesinden başka bir şeyle ilgilenmiyordu.

Nokta’nın yayınını karalamaktı onların işi.Bize düşen başkalarının yazıp onların ısrarla yazmadıklarına haşa inanmaktı.

Alper Görmüş geçen Cuma beraat etti.Mahkeme,Özden Örnek’in Görmüş hakkındaki “neşren hakaret” ve “iftira” suçlamasında suçun unsurlarının oluşmadığına karar verdi.

Peki,Görmüş’ün Nokta’sını darbe planlarını açığa çıkaran yayını nedeniyle tukaka edenlerin,bu yayını ciddiye alan gazetecileri “sivil andıç”yazmakla suçlayanların bugünkü tepkisi ne?

“Bahar geldi, ben gidiyorum” demek. Samimi yanılgılarla kasıtlı yanıltmalar arasındaki farkı ortaya koyacak dürüstlükte bir fikri takip yapıyorlar mı? Netleşen hatalarını kabulleniyorlar mı?

Peki ,şimdi aynı taktiği Ergenekon soruşturmasında kullanmalarına,çete haberlerine karartma uygulayıp ısrarla yanıl(t)malarına şaşırıyor muyuz?

 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs