En Sıcak Konular

Perinçek Cezaevinden Yazıyor!

15 Nisan 2008 16:09 tsi
Ergenekon operasyonu' kapsamında tutuklanarak Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne nakledilen İP Başkanı Doğu Perinçek cezaevinde yazmaya başladı.

Ergenekon operasyonu' kapsamında tutuklanarak Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, CHP'nin ilk kongresinden bu yana yaptığı programları el yazısı ile kaleme aldığı ve daha sonra bunu kitap haline getireceği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Ergenekon Operasyonu' kapsamında tutuklanarak 21 gün önce Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Doğu Perinçek'i İstanbul'dan bugün Tekirdağ'a gelen eşi Şule Perinçek ziyaret ederek 10 dakika süreyle yüz yüze görüştü. Görüşme ardından cezaevi önünde bekleyen gazetecilerin soruların yanıtlayan Şule Perinçek, Doğu Perinçek'in sağlık durumu ve moralinin yerinde olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“İçeride bir kitap yazmaya başlamış. Cezaevi içine bilgisayar ve daktilo verilmediği için elle bu kitabı yazmaya başladı. Doğu Perinçek olması gereken bir siyasi parti lideri gibi yazan, çizen, okuyan, araştıran, üreten bir genel başkan. Şimdi CHP programları ile ilgili bir kitap yazmaya başlamış. Atatürk, Sivas Kongresi'ni CHP'nin ilk kongresi olarak kabul eder. Sivas Kongresi'nden bu yana CHP'nin programlarını inceleyen bir kitap yazısı sürüyor. Elle yazıyor ama yinede yazmaya aralıksız devam ediyor.”

'Ergenekon operasyonu'na ait iddianamenin bir an önce yazılması gerektiğini savunan Şule Perinçek, “Böyle bir iddianame nasıl hazırlanabilir ben de anlamış değilim. Cumhuriyet'i savunmayı suç sayacak bir iddianameyi bir Türkiye Cumhuriyet Savcısı nasıl yazacak onu merak ediyorum. 'Ergenekon' dediğimiz güzel Türk'ün yeniden doğuşunu simgeleyen bir isimdir. Bu ikisi yani Cumhuriyet yıkıcılığı ile nasıl karşı karşıya gelecek biz de merak ediyoruz. Umarız iddianame bir an önce çıkar, biz de bu mahareti hep birlikte görürüz” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un çok yakın aile dostu olduğunu anlatan Şule Perinçek, “Benim 'ağabey' bildiğim bir insandır. Cumhuriyet'i ve vatanı savunmak anlamında aynı saftayız. Eşim İlhan Selçuk'un sağlığıyla yakından ilgileniyor. Tutuklanmasına çok tepkiliydi. 'Eğer başına bir iş gelirse teröristler öldürdü' başlığını atmak lazım' diyor. İlhan Ağabey dirençli bir insandır bunu da atlatacağını biliyorum” diye konuştu.
Aktif Haber



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs