En Sıcak Konular

Baykal: AKP'yle ilgili değil!

15 Nisan 2008 14:20 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal gündemdeki öenmli konuları yorumluyor. Baykal'ın partililere yaptığı konuşma şöyle:

Deniz Baykal'ın konuşmasından bazı satır başları:

Bu hafta yine ilgi çekici tartışmalarla karşı karşıyayız. Önemli bçr dönemden geçiyoruz. Hedef oluyoruz. İftiralara maruz kalıyoruz. Bizim için öenmli olan Türkiye'nin başarısıdır. Biz görevimiz yapıyoruz.

EKONOMİK SIKINTI Ekonomi kaygı verici bir tablo sergiliyor. Biz bunu uzun süreden beri söylüyorduk. Yaşanan sıkıntıları dünyada yaşanan sorunlara bağlamak da elbette mümkün değildir. Türkiye'nin durumu, dünyadaki gelişmelereden farklı olarak olumsuz işaretler vermiştir. Türkiye bu skınıtlı dönemde en ağır darbeyi yemiş ülke konumunda görünüyor. Türkiye benzeri diğer ekonomilerin en altında kaldı. S&P ve MOOYS gerekli uyarıları yapmıştı. Büyüme 2004'den beri sürekli düşmektedir. Büyüme rakamları gerçeği yansıtmıyor. Büyüme çok ciddi bir şekilde düşüş trendi içine girmiştir. Her türlü makyajlama çalışmalarına rağmen işsizlik artmaktadır. Enflasyon artık düşmüyor. Düşme hızını bırakmıştır. Mutfaktaki enflesayon bu açıklanan enflasyon rakamlarından çok çok faklıdır.

DIŞA BAĞIMLILIK Türkiye AKP iktidarı döneminde ekonomisini dış dünyaya teslim etmiştir. AKP iktidarı döneminde Türkiye dışarıya 185 milyar değerinde kaynak transferi yapmıştır. Bunlar elde avuçta ne varsa sattılar. Elde ettikleri dövizleri de kullandılar. AKP Türkiye'den para çıkışının kanallarını açtı. Şu anda altın yumurtlayan tavuğun kesilme noktasına geldik.  Cari açık AKP iktidarı döneminde 1 buçuktan 3,8'lere çıktı. Üretimde ithalat bağımlılığı yüzde 70 düzeyine çıktı. Özle sektör yatırım yapamaz halde.

GAP NE OLACAK? Yıllardan beri söylüyoruz. Bu GAP nme olacak. Milyarca dolar gelirt getirecek, pamuğu artıracak, pirinci artıracak proje. Sadece yapılacak sulama barajlarını bağlamak. Tamamlanan barajların suyu tarlaya akmadı. Ama yapılamıyor. Neden? Çünkü proje buna destek vermiyor. 1 buçuk milyon insan AKP döneminde tarımdan koparıldı. İşsizlerin arasına yeni işsizler katıldı. İnsanlar büyükşehirlein varoşlarında toplandı. Toprak Malzeme Ofisisi (TMO)'nün piyasyı düzenleyen yetkisi elinden alındı. Bakliyatta fiyatlar dünyada yüzde 20 artarken Tür4kiye'de yüzde 91 arttı. Bakın bu gidişat dünyadaki dengelerle ilgili değil, dolarla ilgili değil AKP'ninm kafasını yanlış şeyelre yormasıyla ilgilidir. Krizin temel sebebi tarımı umursamamasıdır. Tekstil ülkesi Türkiye, pamuğun anavatanı Türkiye Yunanistan'dan pamuk alıyor.
(AYRINTILAR GELECEK)
Haber 7
 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs