En Sıcak Konular

Aydın Doğan 3 milyar dolar terliyor

15 Nisan 2008 11:31 tsi
Aydın Doğan'ın cebine 3 milyar dolar sokacak "küçük değişiklik" yine duvara tosladı. Aydın Doğan için kabus gibi 6 aylık süreç yeniden başladı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, tarihi arazideki inşaat alanını 6 kat artıracak imar planı değişikliğini Şişli'ye iade etti...

DOĞAN Grubu, 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanını 240 bin metrekareye çıkarmak için 2 yıldır mücadele ediyordu. Aydın Doğan, 3 milyar dolarlık rezidans projesi hazırlamıştı. Ancak, Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan'ın dosyasının ayrılmasını istedi. Şişli Belediyesi talebi tekrar görüşecek. Dosya en az 6 ay sonra Büyükşehir Meclisi'ne getirilecek.

Aydın Doğan'ın, Büyükşehir Meclisi'nden geçirmeyi planladığı dosyası geri gitti. Doğan Grubu, imar planında değişikliğe gidip, yeşillikler içindeki tarihi Hilton arazisine 3 milyar dolarlık bir rezidans kondurmayı planlıyordu.

Doğan Grubu'nun iki yıldır üzerinde çalıştığı Hilton Oteli'ne rezidans yapımına imkan veren plan tadilat dosyası, Şişli Belediyesi'ne geri gönderildi. Böylece Hilton Oteli arazisine Doğan tarafından istenen imar plan değişikliği de suya düştü. Doğan, Hilton Oteli'nin de içinde bulunduğu 63 dönümlük araziyi aldığı sırada 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanının yaklaşık 240 bin metrekareye çıkarılmasını talep etmişti. Doğan böylece rezidans projesini hayata geçirmeyi planlıyordu. Doğan'ın talebi, yapılan itirazlara rağmen Şişli Belediye Meclisi'nce kabul edilmişti.

İBB'DE YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Planlama Müdürlüğü, plan değişikliği dosyasının bölünerek, ayrı ayrı dosya olarak gelmesi talebiyle Şişli Belediyesi'ne gönderdi. Şişli Belediye Meclisi dosyayı tekrar görüşecek ve karara bağladıktan sonra İBB'ye gönderecek. Doğan, 2005 yılında Emekli Sandığı'nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yapılan ihaleye katılarak, Hilton Oteli arazisini 255 milyon dolara almıştı. Ardından da 63 dönümlük arsada 0.7 olan emsalin 2.7'ye çıkarılması için başvuruda bulunmuştu. Doğan ayrıca rezidans ve iş merkezi yapımına imkan veren ve otel-motel alanı olarak satılan Hilton Oteli arazisinin, 'turizm-konut-ticaret' alanına çevrilmesini talep etmişti.

 İnşaat alanı artacak

DOĞAN'ın dosyası İBB'ye geldiğinde de, AKP'li Sefer Kocabaş'ın başkanı olduğu, 5 AKP, 2 CHP ve bir ANAVATAN'lı üyeden oluşan 9 kişilik İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşecek ve bir rapor hazırlayacak. İmar Komisyonu'nun hazırladığı rapor 348 meclis üyesinin oluşturduğu İBB Meclisi'nde görüşülecek. Meclis üyelerinin vereceği karar doğrultusunda Aydın Doğan'ın rezidans yapması isteği karara bağlanacak. Doğan'ın talebi, 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanının 6 kat artması demek.

Bölge SİT alanı olarak ilan edilmişti

BU arada İstanbul II. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 11 Nisan'da aldığı kararla, bölgeyi SİT alanı ilan ederken, Hilton Otel Binası'nı da taşınmaz kültür varlığı olarak da tescil etti. Bu kararla uzmanlar, hem otel binasına hem de araziye bir çivinin bile çakılamayacağını ifade ediyor.

Akşam



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs