En Sıcak Konular

İstihbaratta El Kaide alarmı

15 Nisan 2008 10:39 tsi
Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen 'kripto', güvenlik güçlerini alarma geçirdi

Sahte Fas pasaportu taşıyan 5 kişilik El Kaide timinin eylem yapmak üzere Suriye’den Türkiye’ye girmeyi planladığı belirlendi.Polis ve MİT'in Gaziantep, İstanbul ve Konya merkezli son operasyonları ile Türkiye'deki yapılanması çökertilen El Kaide terör örgütünün, sahte pasaport taşıyan 5 kişilik bir timi Suriye üzerinden yurda sokmaya çalıştığı belirlendi Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Emniyet Genel Müdürlüğü ile MİT Müsteşarlığı'na gönderilen bir "kripto", güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Sahte Fas pasaportu taşıyan 5 kişilik El Kaide timinin büyük eylemler yapmak üzere Suriye'den Türkiye'ye girmeyi planladığı tespit edildi. İkisi Cezayirli, üçü Tunuslu 5 teröristin ülkeye sızmasının engellenmesi amacıyla başta Suriye sınırındaki Cilvegözü sınır kapısı olmak üzere tüm hava ve deniz limanları ile hudut kapıları teyakkuza geçirildi. Grubun tim komutanlığını Cezayir doğumlu 29 yaşındaki Zeyneddin Abdurrahman Es Sey's'in yaptığı saptandı.

İSİMLERİ BELİRLENDİ

Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet ve MİT'le paylaştığı istihbaratta, El-Kaide timinin gerçek ve sahte kimliklerini belirledi. Grubun tim komutanlığını yapan Zeyneddin Abdurrahman Es Sey's, Omar Mohammad al Sırani adına düzenlenmiş sahte Fas pasaportu taşıyor. Timin "bomba" ve "sabotaj" uzmanı Cezayirli Havari Mahmoud Abdurrahman, Havari Mahmoud ve Alaaddin İbrahim Shelesh adına düzenlenmiş sahte Fas pasaportu kullanıyor.

Eylem timi içinde; Tunus uyruklu Hıdır Said Es Sabousi (26), Mafuz Ümadeddinal Marbouk (28) ile Mhammer Diyad Al Hurubi de (27) bulunuyor. Sabousi'nin Abdullah Yousef Obeida, Morbouk'un Halil İbrahim Toukan ve Hurubi'nin ise Said Faras Ribati adına düzenlenmiş sahte Fas pasaportu taşıdıkları belirlendi.

El Kaide'nin Afganistan'daki kamplarında patlayıcı ve sabotaj eğitimi aldıkları belirlenen terörist grubun hedefinde ABD, İsrail ve İngiltere'nin Türkiye'deki misyonları, lojmanları ve şirketlerinin bulunduğu öne sürülüyor. Timin, bu üç ülkenin büyükelçilik ve konsolosluk gibi misyonları ile mensuplarına yönelik bombalı saldırı planladığı belirtiliyor. İstihbarat birimleri, Suriye üzerinden Türkiye'ye sızma girişiminde bulunan timin ülkemizdeki bağlantılarını da çok yönlü araştırıyor.

BUGÜN



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs