En Sıcak Konular

Keskin nişancıyım istesem vururdum

15 Nisan 2008 10:29 tsi
Akdeniz Üniversitesi Kampusu’ndaki olayların eli silahlı provokatörü Ömer Ulusoy, mahkemede verdiği ifadede öldürme kastıyla ateş etmediğini söyledi.

Silahı daha önceden tanıdığı Diyarbakırlı Ahmet’ten 4 ay önce aldığını belirten Ulusoy ‘Askerliğimi komando olarak yani sniper olarak yaptım, keskin nişancıyım. 9 el ateş ettim, bir kişi de yaralanmadı çünkü; başlarının en aşağı 1 metre üstünden ateş ettim. Amacım korkutmaktı’ dedi. ‘Olayın nedeni ideolojik sağ-sol meselesidir, çocuk kavgası değil’ diyen Ulusoy’un avukatı Muhammet Aksu ise ‘Müvekkilimin olayı başlatması ve provoke etmesi sözkonusu değil. Ateş etmesi kendisi ve yanındaki grubun karşı grup tarafından belki de linç edilmesini önlemek içindir’ dedi.

Tutuklanarak cezaevine konulanlardan Çağrı Bulut ise ifadesinde ‘Kafede otururken tanıdık simalar PKK’lıların üniversiteyi bastığını konuşuyordu. Ben de galeyana geldim o gruba katıldım ve üniversiteye gittik’ dedi. Olay günü üniversiteye giriş formunu ÖSYM’ye vermek için gittiğini anlatan Cem Yılmazer ise ‘Karşıdan gelen gruptan bize doğru silah atıldı. Üniversite imtihanlarına 62 gün kaldığından tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum’ dedi. Hasan Alpboğa, Ümit Çimen, Muzaffer Çelebi ve Suat Doğan ise ifadelerinde üniversitede kavga çıkınca çevredeki ağaçlardan dal kopararak kendilerini karşı gruptan korumaya çalıştıklarını iddia ettiler. Ancak mahkeme heyeti hepsini tutukladı.

STAR



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs