Meşal boykotu! | " /> Meşal boykotu! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail’den Jimmy Carter’a Meşal boykotu!

15 Nisan 2008 09:58 tsi
İsrail’den Jimmy Carter’a Meşal boykotu! 1979’daki Mısır-İsrail barışına arabuluculuk eden ABD eski Başkanı Jimmy Carter’ın önceki gün başlayan İsrail, Filistin ve Suriye’yi kapsayan Ortadoğu gezisi, Carter’ın İsrail’de hiçbir üst düzey yetkiliden randevu alamamasıy

İsrail siyasetinin önde gelenleri, Carter’ın, “barış gezisi” kapsamında Gazze Şeridi’ni denetimi altında tutan Hamas’ın Suriye’de sürgündeki lideri Halid Meşal ile görüşecek olmasına tepki göstererek Carter’ı boykot ediyor.

Carter dün İsrail’in Gazze Şeridi sınırı yakınındaki Sderot kasabasına giderek incelemelerde bulundu. Bu arada Carter ekibinden yapılan açıklamada, eski ABD Başkanı’nın programında İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüşme olmadığını vurgulandı. Bu durum, eski bir ABD başkanının İsrail gezisi için sıradışı bir durum.

‘Programımız yoğun’ dediler
İsrail tarafından yapılan açıklamalarda, görüşmelerin gerçekleşmemesine İsrailli yetkililerin programlarının dolu olması gerekçe gösteriliyor. Oysa İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in programında, komedyen Jerry Seinfeld, “Prison Break” dizisinin yıldızı Wentworth Miller ile randevular bulunuyor.
Carter, Suriye’nin başkenti Şam’da Halid Meşal ile 18 Nisan’da görüşecek. Olmert ve Livni’nin her ikisi de programlarının yoğunluğunun Carter ile bir toplantıya elvermediğini belirttiler. Ancak, bir İsrailli yetkili,  asıl gerekçenin Carter’ın Meşal’le görüşme planlarına tepki olduğunu dile getirdi.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Carter’ın Meşal’le görüşeceği haberleri üzerine kendisini eleştirmiş ve “Hamas barışa ayak bağı olurken, Hamas’la barış üzerine görüşmesinin ne sağlayacağını anlamakta zorlanıyorum” demişti.

milliyet



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,968 µs