PKK için af teklifi! | " /> PKK için af teklifi! | "/>

En Sıcak Konular

ABD'li korgeneralden PKK için af teklifi!

15 Nisan 2008 09:13 tsi
ABD'li korgeneralden PKK için af teklifi!
Amerika'da yapılan Türk Amerikan Konseyi toplantısında öne çıkan konu PKK'ya kısmi af oldu.

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, terör örgütü PKK'ya, Türkiye'nin bazı dost ve müttefiklerinden de yardım geldiğini belirterek, ''Bu ülkeleri dostça uyarıyoruz. Terör bir gün onları da incitebilir'' dedi.

Amerikan Türk Konseyi'nin (ATC) 27'nci yıllık konferansında, savunma panelinde konuşan Zorlu Türk ordusunun, PKK ile mücadelesini sürdüreceğini, TBMM'den aldığı yetkiyle operasyon düzenlemeye devam edeceğini kaydetti.

Zorlu, PKK ile mücadelede Türkiye'ye sağladığı destekten ötürü Amerikalı yetkililere teşekkür etti.

Kuzey Irak'ta yaklaşık 3 bin PKK'lının bulunduğunu belirten Zorlu, bu teröristlerin Irak'ın kuzeyinde serbestçe hareket ettiğini ve buradaki hastahanelerde tedavi gördüklerini, PKK'nın varlığının, Irak'ın kuzeyinde bulduğu desteğe dayandığını söyledi.

Enerji güvenliğinin önemine işaret eden Zorlu, alternatif enerji kaynakları yaratmanın, enerji güvenliğine ve bölgesel istikrara katkı sağlayacağını kaydetti.

Zorlu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattını, Nabucco ve Türkiye-İtalya- Yunanistan doğalgaz projelerini, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesine iyi birer örnek olarak değerlendirdi.

Zorlu, Türkiye'nin bölgede gerçekleştirdiği askeri tatbikatlarla, bölgede enerji güvenliği bakımından caydırıcı bir rol oynadığına da işaret etti.

Türkiye ile ABD arasındaki savunma sanayii işbirliğine değinen Zorlu, Türkiye'nin, savunma ihalelerinde Amerikan firmalarına karşı taraflı bir tutum aldığı yönünde duyumların doğru olmadığını, Türkiye'de şeffaf bir ihale süreci bulunduğunu kaydetti.

Zorlu ayrıca, ABD'nin kısıtlayıcı politikalarının, bazı Amerikan firmalarının Türkiye'deki savunma ihalelerine katılmasını etkilediğini de söyledi.

Hilmi Akın Zorlu, ihraç lisansına yönelik ABD'nin uyguladığı kısıtlamaların kalktığını da görmek istediklerini kaydetti.

Terörizme karşı savaşta ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirten Zorlu, "Bazı dost ve müttefik ülkelerin ne yazık ki, PKK'ya destek verdiğini görüyoruz. Bu ülkeleri dostça uyarıyoruz. Onlar için de zaman gelebilir, terör bir gün onları da incitebilir" dedi.

"ELİNİ KANA BULAMAYANLARA AF VERİLEBİLİR"

ABD Genelkurmay Başkanlığı stratejik plan ve politika başkanı Korgeneral John Sattler da paneldeki konuşmasında, terörizme karşı yürütülen savaşın, "etnik veya dini bir mücadele" olmadığını, sadece "şiddet kullanan aşırılara" yönelik olduğunu vurguladı.

Sattler, terör örgütü PKK ile mücadele, istihbarat paylaşımı ve Türkiye-Irak arasındaki işbirliğinin artırılması, PKK'ya desteğin kesilmesi gibi unsurların yanı sıra, "PKK problemini çözmede kapsamlı bir yaklaşım geliştirilmesi" gibi tavsiyelerini dile getirdi.

PKK'ya karşı ABD'nin Türkiye ile yakın işbirliği içinde olduğunu ifade eden Sattler, "Yakın çalışmamızı sürdüreceğiz" dedi.

Sattler, konuşmasında "kapsamlı çözüm" konusunu açarken, genel aftan bahsetmediğini ancak, teröre doğrudan bulaşmamış, elini kana bulamamış, kendisini bir şekilde bu örgütün içinde bulmuş kişilerin topluma kazandırılması yönünde bir çalışma yapılabileceğini söyledi.

Sattler, bunu yapmanın da çok zor olduğunu anladığını da ifade etti. John Sattler, Türkiye ile ABD'nin her zaman her konuda anlaşmasa bile aynı masaya oturup diyalogla ortak zemin bulabilen müttefikler olduğuna işaret etti.

dunyabulteni



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs