En Sıcak Konular

Pippa için annesi ‘yeşil yas töreni’ hazırlıyor

14 Nisan 2008 19:10 tsi
Annesi, cenaze törenini sanat performansına dönüştürmek için hazırlıklara başladı. Vejetaryen olan ve sadece yeşil giyen kızı için yeşil tabut isteyen anne, törende herkesin yeşil giymesini istiyor.

Pippa Bacca için İstanbul’da özel bir cenaze şirketin Dolapdere’deki merkezi önünde düzenlenen törenle, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, Mor Çatı üyeleri ve ÖDP’liler tarafından uğurlandı. Ablası Antonietta Pasqualino, Türk halkına ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletirken, “Umarım güzel bir tatil için buraya gelirim” dedi. İstanbul’dan tabutuna yeşil örtü örtülerek, alkışlarla uğurlanan Pippa için, annesi de Milano’da “yeşil cenaze töreni” hazırlıyor. 
Haberin devamı 

Burada basın açıklaması yapan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, “Sevgili Pippa, şimdi burada barış bayraklarımızla seninleyiz. Barış için, adalet için, insanlık için buradayız. Savaşsız ve şiddetsiz bir dünya için buradayız” dedi.

GÜLE GÜLE PİPPA
Barış için dayanışmanın, Bacca’nın hayatını korumaya yetmediğini ifade eden Uras, çok üzgün olduklarını belirterek, 

“Türkiye’de kadınların 10 yıllardır sürdürdükleri tacize, tecavüze, erkek şiddetine karşı mücadelenin henüz sonuca varmadığı bir dönemde senin yolun buraya düştü ve bu ülkedeki pek çok kadının acı sonuna ortak oldun’ diye konuştu. Dünyanın başka yerlerinde, başka erkeklerin kadınlara aynı şeyleri yapabileceklerini söyleyerek kendilerini avutamayacaklarını vurgulayan Uras, şöyle devam etti:

“Seni, burada bizim dilimizi konuşan ve aramızda yaşayan biri öldürdü. Bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Kadınlara karşı şiddetin bu ülkeden bütünüyle silineceği güne kadar da bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için 
 

çaba göstereceğimize söz vermemiz, umarız buradaki ve ülkendeki hemcinslerinin acısını bir nebze olsun azaltabilir. Filistin’de, Türkiye’de ve bütün dünyada insanları barışa teşvik etmek için giydiğin gelinlik Türkiye’deki barış hareketinin simgelerinden biri olsun. Senin gidişin, özellikle bu ülkede tecavüze, tacize ve şiddete karşı yürüttükleri mücadelede kadınları daha kararlı kılacak. Güle güle Pippa.”

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam da, Bacca’nın Türkiye’de uğradığı saldırı sonucu yaşamını kaybetmesinin tüm ülkeyi ve 
Barış Gelinleri, ayrılmadan önce Boğaz turunda...

Türk sanat ortamını derinden yaraladığını belirterek, “Bir kültür elçisinin, üstelik evrensel barış projesine imza atan uluslararası sanatçının topraklarımızda güven, sevgi ve dostluk ilişkisi içine girmek istediği ortamda bu şekilde hain bir cinayete kurban gitmiş olması, tüm duyarlı Türk vatandaşlarınca lanetlenen bir alçaklıktır” dedi.

BAŞBAKAN VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR
Törene katılan Pippa’nın ablası Antonietta Pasqualino da, düşüncelerinin sorulması üzerine “Türk halkına gösterdiği bu yakınlıktan ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Söyleyeceklerimin hepsini söyledim. Şu an Pippa’yı İtalya’ya götürmem gerekiyor” diye konuştu.
Pippa, yaprak ve taşlardan insan figürleri sergisi açmıştır.

Sanatçı için cenaze töreninin Cumartesi günü Milano’da, büyüdüğü mahalledeki kilisede gerçekleştirileceğini söyleyen Pasqualino, “İtalya’da Türkler’i suçlayacaklar, sizin buna bir cevabınız var mı?” şeklindeki bir soru üzerine “Bu konuda öyle düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Tabutun üzerine yeşil bir örtü örtüldüğünü ve kendisinin de yeşil bir fular taktığını hatırlatan ve bunun bir anlamı olup olmadığını soran bir gazeteciye de Pasqualino, yeşilin, kardeşinin tercih ettiği bir renk olduğunu söyledi.

ABLASI: UMARIM GÜZEL BİR TATİL İÇİN GELİRİM
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün olay için özür dilediğini belirten ve bundan haberi olup olmadığını” soran bir gazeteciye de Pasqualino, “Başbakana ve bütün Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Türkiye’ye böyle trajik bir olay yüzünden değil, güzel bir tatil için gelirim” diye konuştu.

Bacca’nın cenazesi daha sonra alkışlarla ve “Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” sloganlarıyla, “Pippa Bacca’nın barış mücadelesini yaşatacağız”, “Tacizci, tecavüzcü, erkek şiddetine hayır” yazılı dövizler ve “Barış” yazılı flamalarla uğurlandı.

ANNESİ İTALYA’DA ÖZEL TÖREN HAZIRLIYOR
Bacca’nın cenazesi, bu akşam Atatürk Havalimanı’ndan uçakla ülkesine götürülecek. Pippa Bacca’nın 4 kızkardeşi ve annesi, cenaze törenini sanat performansı haline getirmek için harekete geçti.

Pippa’nın 13 yıldır vejetaryen olduğunu ve “Barış Gelini” projesinde giydiği beyaz gelinlik dışında, sadece yeşil renkte giysiler giydiğini söyleyen anne, İtalya’da yas kurallarının yeşil renkte tabuta izin vermemesine tepkili.

Acılı anne, kızının tabutunun yeşil renkte olmasını isterken, Milanoluları da cenaze töreninde yeşil giyinmeye, yeşil mumlar yakmaya çağırdı.
Zagrep'e otostop için bekliyorlar...

İtalya’nın en çok tartışılan sanatçılarından olan ve genç yaşta hayata veda eden Piero Manzoni’nin kızkardeşi olan anne Elena Manzoni, kızının ismini yaşatmak için bir sergi hazırlayacaklarını da açıkladı.

Anne Manzoni, serginin en önemli parçasının ise, kızının barış için yola çıkarken giydiği gelinlik olacağını belirtirken, Türk halkına kendilerine gösterilen yakınlık nedeniyle teşekkür ettiğini de vurguladı.

NTV MSNBC



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs