En Sıcak Konular

Papa 16. Bendedikt Kur'an dinleyecek

14 Nisan 2008 17:23 tsi
Papa 16. Bendedikt Kur'an dinleyecek Papa 16. Benedikt, yarın başlayacağı ABD ziyareti sırasında Kur'an-ı Kerim dinleyecek.

ABD ziyareti çerçevesinde havaalanında ABD Başkanı George W. Bush ve eşi Laura Bush tarafından karşılanacak olan Papa, ertesi gün Bezay Saray'da Başkan ile bir araya gelecek.

Yaklaşık 1.5 saat olarak planlanan Beyaz Saray ziyareti sırasında Bush ile Papa 45 dakika özel bir görüşme yapacak. Akşam saatlerinde Kuzey Amerika'daki en büyük Katolik kilisesi olan Ulusal Kilise'de ayin yönetecek olan Papa 16. Benedikt, ertesi gün halkla buluşacak.

8 saat sürmesi planlanan program sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alınması beklenirken, aynı gün Amerika Katolik Üniversitesi'nde bir konuşma yapacak olan Papa Benedikt, yerel saat ile 18.00'de, Papa 2. Jean Paul Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, Müslüman, Yahudi, Hindu, Budist ve Cadist temsilciler ile bir araya gelecek. Her dinin temsilcisinin kendi dini ile ilgili sunuşlar yapacağı etkinlikte Müslümanlar da Kur'an-ı Kerim'i anlatacak.

Saman Hüseyin'in Kur'an-ı Kerim'den ayetler de okuyacağı, özellikle Kuran'ın şiddet kaynağı olduğu yönündeki Hollandalı siyasetçinin de iddialarına dolaylı da olsa cevap vermesi beklenen toplantının sonunda tüm katılımcılar hep beraber barış duası yapacak.

18 Nisan Cuma günü New York'a geçecek olan Papa, burada BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon ile görüşecek. Ayrıca kiliseleri ziyaret ederek ayinler yönetecek olan Papa, 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in enkazını da ziyaret edecek. Papa, ziyaretinin son günü olan 20 Nisan'da Yankee Stadyumu'nda halk ile buluşacak.

Timetürk



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs