En Sıcak Konular

Erdoğan: Cumhurbaşkanı partiler üstü yetki verebilir

14 Nisan 2008 17:22 tsi
Erdoğan: Cumhurbaşkanı partiler üstü yetki verebilir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TCK'nın 301. maddesi için bir açıklamada bulundu: "Cumhurbaşkanı, partilerüstü yetki verebilir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TCK'nın 301. maddesi için bir açıklamada bulundu: "Cumhurbaşkanı, partilerüstü yetki verebilir."

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Türkiye'deki 301 tartışmalarına Katar'ın başkenti Doha'dan katıldı.

Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın 301 ile ilgili yetkinin Adalet Bakanlığına verilmesinin daha doğru olduğunu ifade etmesinin ardından Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak "Cumhurbaşkanı partiler üstü bir makam olduğu için kararın verilmesi çok daha güven telkin eder düşüncesiyle böyle bir adımın atılmasının faydalı olacağına inandık" dedi.

Başbakan Erdoğan, Katar Kralı Al Thani'nin verdiği yemeğin ardından kaldığı Four Seasons Hotel'de gazetecilerin "TCK 301 ile ilgili tartışmalar yaşanıyor. TBMM başkanının açıklaması oldu. Bununla ilgili görüşleriniz nelerdir" sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz bu konuyla ilgili konuyu grubumuzda enine boyuna görüştüğümüz gibi bazı sivil toplum örgütleriyle de yaptığımız görüşmeler çerçevesinde bu adımı attık. Olayın adalet bakanlığında kalmış olmasının da getireceği sıkıntılar şu olacaktı; hep şu söylenecekti, 'Adalet bakanı siyasidir, işte siyasi olarak böyle bir kararı verdi' diyeceklerdir. Olumlu olduğu zaman farklı yaklaşacaklar, olumsuz olduğu zaman farklı yaklaşacaklar. Cumhurbaşkanı ise partiler üstü bir makam olduğu için cumhurbaşkanlığı makamında böyle bir değerlendirmenin, böyle bir adımın atılması, kararın verilmesi çok daha güven telkin eder düşüncesiyle biz böyle bir adımın atılmasının faydalı olacağına inandık. Buradan hareketle de adımı böyle attık"

Başbakan Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Livni ve Fransa Sosyalist Parti Lideri Royal ile yaptığı görüşmeleri de şöyle değerlendirdi:

"Gerek sayın Livni ile gerek sayın başbakan ile Türkiye-Katar ilişkilerini görüşmemizin yanında uluslar arası konuları da ele alma fırsatı bulduk. Gerek Irak, gerek İsrail-Filistin, Ortadoğu buralardaki temasları değerlendirme fırsatımız oldu. Bunun yanında biliyorsunuz Fransa'nın son seçimlerdeki başkan adayı Sayın Royal ile görüşmemiz oldu. Bu görüşmede ağırlıklı olarak AB sürecini görüştük. Bu süreç içerisinde ana muhalefet olarak onların da desteklerini kendilerinden rica ettik. İsrail Başkanı Livni ile görüşmede de Türkiye-İsrail ilişkilerini ile Ortadoğu'daki son gelişmeleri değerlendirdik ve gelişmelerle ilgili son bilgileri kendisinden dinledim"

Aktif haber



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,813 µs