gizli görüşüyorlar | " /> gizli görüşüyorlar | "/>

En Sıcak Konular

5 yıldır gizli görüşüyorlar

14 Nisan 2008 16:58 tsi
5 yıldır gizli görüşüyorlar ABD ile İran herkesin önünde kavgalılar ama perde gerisinde çok farklı bir tablo çiziyorlar.

İngiliz Independent gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında, Tahran'ın nükleer programına ilişkin olarak beş yıldır gizli görüşmeler yapıldığını yazdı.

Sözkonusu görüşmelere katılan kişilerden biri olduğu belirtilen Amerikalı eski üst düzey diplomat Thomas Pickering Independent'a yaptığı açıklamada, İran ile görüşmelerin perde arkasından yürütüldüğünü söyledi.

Thomas Pickering, görüşmelere, ülkesinden kendisi gibi eski diplomatların ve uzmanların, İran tarafındansa, bazı akademisyenler ve politikacıların danışmanlarının katıldığını belirtti. Pickering, görüşmelerin ABD ve İran'da olmasa da çok sayıda yerde yapıldığını vurguladı.

Toplnatılara katılan İranlılardan bazılarının, Tahran'daki resmi kurumlarla bağlantılı olduğunu söyleyen Pickering, görüşmelerde esas olarak nükleer konuların ele alındığını, bununla birlikte ABD-İran ilişkileriyle ilgili olarak birçok konunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

ABD'li eski diplomat, taraflar arasında ABD ve İran hükümetinden resmi temsilcilerin bulunmadığını ancak görüşmelerin gidişatı konusunda resmi makamların sürekli bilgilendirildiğini açıkladı.

Pickering, gelecekteki görüşmeşmeleri tehlikeye atmamak amacıyla görüşmelerin içeriği hakkında detaylı açıklama yapmaktan kaçındı ancak Bush Yönetimi'nin de hiçbir zaman cesaretlerini kırmadığını ifade etti.

Pickering, İran'ın, Birleşmiş Milletler'in uranyum zenginleştirmeyi askıya alma talebini reddetmesi sonrası, ülkesinin İran politikasının tıkandığı görüşünü de dile getirdi.

İnternet haber



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,732 µs