yayınevi cinayetinin nedeni! | " /> yayınevi cinayetinin nedeni! | "/>

En Sıcak Konular

İşte yayınevi cinayetinin nedeni!

14 Nisan 2008 16:40 tsi
İşte yayınevi cinayetinin nedeni! Malatya'daki bir yayınevinde 1'i Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili cinayetin tutuklu sanıklarından Cuma Özdemir, cinayet anını, nedenini ve yaşadıklarını anlattı...

'Emre Malatya'da PKK bağlantılı misyonerler var dedi'

Malatya'daki bir yayınevinde 1'i Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili cinayetin tutuklu sanıklarından Cuma Özdemir, “Emre Günaydın, bize, 'Malatya'da faaliyet gösteren misyonerler var, bunlar Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var' dedi” diye konuştu.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Salih Gürler salonun dışına çıkarılarak Cuma Özdemir'in ifadesine başvuruldu.

Ailesinin Darende ilçesinin Ayvalı beldesinde yaşadığını anlatan Cuma Özdemir, 2006 yılının eylül ayında üniversiteye hazırlanmak üzere Malatya'daki bir dershaneye kayıt yaptırdığını ve bir vakfa ait yurda yerleştiğini söyledi. Özdemir, yurda yerleştikten kısa bir süre sonra Hamit Çeker'le sonra da sırasıyla Salih Gürler ve Emre Günaydın'la tanıştıklarını belirtti.

Geçen yılın Şubat ayının 2. haftasında yurdun okuma salonunda Hamit Çeker'le ders çalışırken Salih Gürler'in Emre Günaydın'ın kendilerini yurdun sigara odasında beklediğini söylediğini belirten Özdemir, şöyle konuştu: “Emre Günaydın, bize, 'Malatya'da faaliyet gösteren misyonerler var, bunlar Müslümanlığı yok edecekler, PKK ile bağlantıları var' dedi. Biz de Emre Günaydın'a misyonerlerliğin ne olduğunu sorduk, Hristiyanlığı yayma hareketi olduğunu, İslam'ı yok etmek istediklerini, doğan her 5 çocuktan 3'ünü öldüreceklerini anlattı. Misyonerlerin içine sızmayı düşündüğünü söyleyen Emre Günaydın, bizden yardım istedi. Kabul etmedim, hemen cevap vermememi, bir kaç gün düşünmemi söyledi.”

“BU İŞİN DÖNÜŞÜ YOK”

Emre Günaydın'ın kendilerine “Bu işin dönüşü yok, kafanıza sıkarım” dediğini öne süren Özdemir, mahkeme heyetinin “Emre Günaydın'ın elinde hiç silah gördün mü” yönündeki sorusuna “Hayır, ama küçük bir bıçak taşırdı” diye cevap verdi.

Emre Günaydın'la tanıştığı ilk günden itibaren onun sinirli ve baskın bir kişi olduğunu anladığını anlatan Özdemir, bir süre ailesinin yanına gittiğini, Emre Günaydın kendisine ulaşamasın diye cep telefonunu ailesinin yanında bıraktığını söyledi.

Malatya'ya geldiğinde, Emre Günaydın'ın bir bıçaklama olayına karıştığı için yurttan atıldığını öğrendiğini dile getiren Özdemir, yurt müdürünün kendilerini Emre Günaydın'la görüşmemeleri yönünde uyardığını aktardı.

Mahkeme heyetinin, “Hamit Çeker'in de senin de ceza evine istettiğiniz elbiselerin içinde sim kart çıktı, sizi yönlendiren mi var” yönündeki sorusuna, Cuma Özdemir, “Ailemden yurttaki elbiselerimi istemiştim, tesadüfen içinde eski sim kartımın olduğu ceket gelmiş” dedi.

Özdemir, olay günü Zirve Yayınevi'ne Abuzer Yıldırım'la Emre Günaydın'ın önce gittiğini, kendilerini de mesaj çekerek çağırdığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: “İçeri girdiğimizde Emre Günaydın, bizi içeridekilerle tanıştırdı. Tokalaştık. Necati Aydın, Salih Gürler'e bir kitap verdi, İslam ve Hristiyanlığı karşılaştıran bir kitaptı, oradan bir bölüm okundu. Emre Günaydın, Necati Aydın'a sorular sormaya başladı. 'Bizde Hazreti Muhammed var, peygamber olarak, sizde kim var?' diye sorunca, Necati Aydın, Muhammed diye bir peygamberin olmadığını söyledi. Birbirlerine küfür ettiler. Sonra Abuzer Yıldırım, Necati Aydın'ın üstüne yürüdü. Herkes ellerindeki bıçakları çıkardı. Necati Aydın, 'Aramızda hallederiz' dedi. Emre Günaydın, Necati Aydın'ı, Hamit Çeker Tilman Geske'yi, Abuzer Yıldırım da Uğur Yüksel'i bağladı. Emre, kapının anahtarlarını alıp kapıyı kitledi. Emre Günaydın, Necati Aydın'a arkalarında kimin olduğunu, PKK ile bağlantılarının olup olmadığını sordu. Necati Aydın da 'Nereye giderseniz gidin sizi bulurlar' dedi.”

OLAY

Malatya'da Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ı (19) olay yerinde yakalamıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Aktif haber



Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs