En Sıcak Konular

MHP'in 301'i koruma seferberliği...

14 Nisan 2008 16:34 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 301. Madde değişikliğini öngören kanun teklifinin herhangi bir hukuki ve siyasi gerekçesi olmadığını savunarak, "Böyle bir teklifin Türk milletinin milli e manevi değerlerine, egemenliğine aykırı olduğunu düşünmekteyiz

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, 301. Maddede değişiklik yapılmasına parti olarak karşı olduklarını yineledi.

Böyle bir teklifin Türk milletinin milli ve manevi değerlerine, egemenliğine aykırı olduğunu düşündüklerini belirten Vural, "Bir siyasi iktidarın Türklüğe hakaretin önünü açması, temsil ettiği milli iradeyle bağdaşmıyor" şeklinde konuştu. Vural, bu teklifin Türklüğün tarihi ve manevi değerlerinin önünü açmayı amaçlayan bir teklif olduğunu, iktidarın bunun gerekçesini halka açıklamak zorunda olduğunu savundu.

MİLLETİN ONURU GÖRMEZDEN GELİNEREK HAZIRLANDI
Değişikliği öngören kanun teklifinin hem milletin hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onuru dikkate alınmadan gündeme getirildiğini savunan Vural, değişiklik teklifinin Barroso'nun gelişini hedeflediğini, bunun da gayri ahlaki olduğunu dile getirdi. Vural, "Yani Türklüğe hakaret için Barroso'nun yüzü suyu hürmetine yasa teklifi getiriyorlar. Bunu gerçekten TBMM'nin manevi şahsına hakaret olarak görüyoruz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

DAVA AÇMA YETKİSİNİN CUMHURBAŞKANINA VERİLMESİ SUİKASTIR
Teklifte dava açma yetkisinin Cumhurbaşkanlığına verilmek istendiğini hatırlatan Vural, "Böyle bir siyasi suikast olabilir mi? Birliği muhafaza etmesi gereken bir makam, bu birliğe hakaretin önünü açacak eylemlerin kovuşturulmasına izin verip vermeyecek makam haline dönüştürülecektir. İşte bu AKP'nin siyasi zihniyetini ortaya koymaktadır" diyerek tepkisini dile getirdi.

AK PARTİLİLERE UYARIDA BULUNDU
Vural, AK Parti'yi, milli iradeyi yabancıların isteklerini yerine getiren bir iradeye dönüştürmekle suçladı. MHP olarak teklifi desteklemeyeceklerini, ancak engelleyeceklerini açıklayan Vural, bu amaçla çoğunluk milletvekiline sahip AK Parti milletvekillerine yeminlerini hatırlatarak, 'kabul' oyu vermemelerini istedi.

CİHAN
 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,600 µs